Het voormalig politiebureau in Beverwaard wordt ter verkoop aangeboden. Foto: Peter Zoetmulder
Het voormalig politiebureau in Beverwaard wordt ter verkoop aangeboden. Foto: Peter Zoetmulder

Voormalig politiebureau in Beverwaard via veiling in verkoop

Algemeen 1.252 keer gelezen

IJsselmonde - De Nationale Politie biedt al enige tijd een voormalig politiebureau in IJsselmonde aan ter verkoop. Het gebouw ligt in de wijk Beverwaard (IJsselmonde) op redelijke afstand van de A16.

Het pand, gerealiseerd in 1987, bestaat naast de begane grond uit twee verdiepingen en is overwegend ingedeeld als kantoorruimte.

Een deel van de begane grond betreft een uit één bouwlaag bestaande latere aanbouw voor stalling en bergruimte. Het gebouw beschikt niet over een liftinstallatie.
Het gebouw ligt in een woonomgeving aan de doorgaande weg (Beverwaardseweg). De huidige bestemming is Maatschappelijk.

Het voormalige politiebureau wordt verkocht door middel van een veiling. De veiling vindt op 11 november 2021 plaats. Het is nog mogelijk om het pand te bezichtigen op vrijdag 29 oktober. Meer informatie is verkrijgbaar via: MVGM Bedrijfsmakelaars.

Het leegstaande politiebureau roept overigens nog steeds hevige reacties op bij verscheidene inwoners.
Zo meent Anita Herbert dat het gebouw gewoon gevuld moet zijn met politie. “Hoe kun je in deze tijd een bureau verkopen terwijl de kogels om je oren vliegen en jeugd met messen bezig is. Politie is hard nodig!”
Suzanne Grinwis vindt de situatie belachelijk: ‘’De politie moet weer terug de wijken in en laagdrempelig zijn voor de bewoners. Alleen als er in elke wijk een goed bezet politiebureau is dat de bewoners kent en van nabij kan volgen, is het pas mogelijk beginnende criminaliteit te lokaliseren en daar adequaat op te acteren. De afstand politie vs burger is veel te groot geworden en draagt niet bij aan het veiligheidsgevoel van de bevolking. Waarom zou men nog aangifte doen? Gebeurt toch niets mee. Dat is grosso modo de huidige tendens.”
Hans Streefkerk formuleert het kort en bondig: “Er moet gewoon weer politie in!!!!”

Via Bureau IJsselmonde, gevestigd aan de Herenwaard 23 is het mogelijk op verschillende manieren aangifte te doen of iets te melden aan de politie. Zie hiervoor: politie.nl/aangifte-of-melding-doen
Ook op facebook is Politie Basisteam IJsselmonde bereikbaar via: facebook.com/politieIJsselmonde/
Via dit account wil de Wijkpolitie IJsselmonde (Beverwaard, IJsselmonde en Lombardijen) de burger informeren. Hebt u vragen of suggesties richt U zich dan tot uw wijkagent. Deze zijn bereikbaar via 0900-8844.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant