Foto: Natuurhistorisch Museum Rotterdam
Foto: Natuurhistorisch Museum Rotterdam
Spin Off

Juist nu, rond Halloween, barst het van de spinnen in Rotterdam!

Algemeen 1.010 keer gelezen

Rotterdam - Spinnen horen bij Halloween. Niet omdat ze eng zijn (nee, natuurlijk niet), maar juist omdat het najaar de beste tijd is om spinnen te zien. Dat is iets om gebruik van te maken, want we weten nog veel te weinig over welke spinnensoorten in Rotterdam en omgeving leven.

Daarom organiseert het Natuurhistorisch Museum Rotterdam nu de Spin Off. Wie telt en fotografeert de meeste spinnensoorten in huis in Rotterdam en omgeving?

Hoe herken je spinnen?
Allereerst heeft EIS Nederland een handige zoekkaart gemaakt voor het herkennen van de meest voorkomende spinnen. Daarnaast is de app ObsIdentify erg handig en goed bruikbaar. Het programma herkent de meeste diersoorten van een foto. De app kan ook gebruikt worden op je smartphone.

Foto’s gemaakt en dan?
Voer je best gemaakte spinnenfoto in op waarneming.nl. Vul daarbij zoveel mogelijk informatie in over jouw spinnenwaarneming. Mail het overzicht van al je waarnemingen, en deze beste foto naar spinoff@hetnatuurhistorisch.nl. Insturen kan tot vrijdagmiddag 29 oktober 2021, 12.00 uur.

De winnaar van de Spin Off wordt bekend gemaakt op vrijdagavond 29 oktober 2021 tijdens de ‘Doodleuk Griezelen’ Halloweenavond Natuurhistorisch Museum Rotterdam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant