Rust in de Reuring. Foto's: Alliantie Hand in Hand
Rust in de Reuring. Foto's: Alliantie Hand in Hand

Het merkwaardigste parkje van Rotterdam is nu op z’n mooist

Algemeen 1.381 keer gelezen

Rotterdam - Het merkwaardigste ‘parkje’ van Rotterdam is rond deze tijd van het jaar op z’n mooist. Rust in de Reuring op de middenberm van de Groene Hilledijk staat vol mooie planten, bomen en herfstbloemen, je kunt er heerlijk zitten tussen het shoppen door.

Lees verder onder de foto.

Op de Groene Hilledijk tegenover huisnummer 210, ben je even in het groen. Ondanks de drukke Boulevard-Zuid krijg je daar écht een buitengevoel. Bezoekers van Rust in de Reuring zijn positief verrast: “Het voelt eigenlijk als een parkje, zoals we dat ‘op Zuid’ helemaal niet kennen.”We hebben daar echt natuur en rust ervaren – het verkeer merk je gewoon niet meer.”Het is een onverwachte groene oase, midden in een stenige omgeving.”

Lees verder onder de foto.

De kleine oase met groen en zithoekjes op de Groene Hilledijk was begin dit jaar gesneuveld tijdens die zwarte avond vol avondklokrellen in de winkelstraat. Helemaal niets was er dinsdag 26 januari over van het kunstwerk dat de lelijke middenberm op de Groene Hilledijk zo leuk opfleurde, alleen nog wat smeulende resten. Meutes rellende en plunderende jongeren hadden maandag 25 januari de hele avond lang een verwoestend spoor achtergelaten op dé winkelstraat van Zuid. Ook ‘Rust in de Reuring’ was daarbij niet vergeten. Wat lijkt dat nu alweer lang geleden, gelukkig.

Kijk ook op hand-in-hand.nu en rustindereuring.nl/groene-hilledijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant