Geurds en Colagreco koken deze week samen onder de Hofbogen.
Geurds en Colagreco koken deze week samen onder de Hofbogen.
World’s Best Chefs

François Geurds kookt met beste chef ter wereld en de diners van 700 euro zijn allemaal uitverkocht

Algemeen 1.415 keer gelezen

Rotterdam - Sterrenchef François Geurds kookt deze week samen met de beste chef ter wereld, Mauro Colagreco, bij François Geurds Group in Rotterdam. En dat is zó bijzonder dat alle dagen al zijn uitverkocht, voor zo’n 700 euro per lunch of diner.

Op 13 oktober start World’s Best Chefs onder de Hofbogen. In restaurants François Geurds (2 Michelinsterren) en FoodLabs by François Geurds (1 Michelinster) zijn komende dagen de sterren niet meer te tellen...

Het kookspektakel start met een culinair diner op 13 oktober, vervolgens wordt op 14 en 15 oktober naast een diner ook een culinaire lunch geserveerd. De twaalf culinaire gerechten die onderdeel zijn van dit spectaculaire event worden uitgebreid met een winepairing voor een extra bijzondere ervaring. 

François Geurds werd al op jonge leeftijd gegrepen door de passie voor koken van zijn moeder. Zo zat hij als kind betoverd voor de oven, verbaasd over wat er daarbinnen gebeurde. François realiseerde zich dat koken zijn roeping was. Hij wilde deze magie begrijpen en de technieken beheersen. Vandaag de dag streeft hij bij alles dat hij aan zijn gasten serveert naar perfectie. 

 De in Argentinië geboren Mauro Colagreco verhuisde op jonge leeftijd naar Frankrijk, waar hij werkte met verschillende gerenommeerde chef-koks, waaronder Bernard Loiseau. Na een schat aan ervaring te hebben opgedaan, opende hij in 2006 zijn restaurant Mirazur om zijn onderscheidende kijk op gastronomie uit te drukken. Zijn restaurant en Colagreco zelf hebben vele onderscheidingen ontvangen, waaronder drie Michelin-sterren en het is uitgeroepen tot ‘Best Restaurant in the World’ door World’s 50 Best Restaurants. Colagreco werd in 2019 uitgeroepen tot beste chef ter wereld en is dat nog steeds.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant