Wijkcollectie Royal Roots Corner. Foto: Marijke Gips
Wijkcollectie Royal Roots Corner. Foto: Marijke Gips

Eerste VerhalenWandeling door Hillesluis met bijzondere wijkverhalen

Algemeen 604 keer gelezen

Rotterdam - Stichting Wijkcollectie organiseert op dinsdag 12 oktober haar eerste VerhalenWandeling door Hillesluis. De wandeling is in andere wijken reeds een groot succes, nu voor het eerst in Hillesluis op Zuid. 

Tijdens de wandeling lopen deelnemers in kleine groepjes langs een aantal plekken in de wijk en luisteren naar bijzondere verhalen over Royal Roots Corner, het Stofzuigerhuis, LikeJeWijk en Alliantie Hand in Hand. Ook muziek en een hapje worden verzorgd; allemaal uit de wijk. De wandeling is gratis en duurt ongeveer 1,5 uur.

Met het programma Wijkcollectie werkt Stichting Wijkcollectie samen met wijkbewoners om zo een collectie van belangrijke wijkverhalen te maken: het wijkerfgoed. De bewoners vertellen hun verhaal tijdens Verhalencafés, Verhalentafels en Verhalenwandelingen. 

Deze activiteiten leveren inspirerende en vernieuwende inzichten op die zorgvuldig worden vastgelegd door samenwerkingspartner onderzoekswerkplaats Veldacademie. Door het delen van verhalen en de nieuwe inzichten die ontstaan wordt de wijk veerkrachtiger. Kijk voor meer informatie op www.wijkcollectie.nl

Wijkcollectie Hillesluis

De Wijkcollectie is eind januari 2020 gestart met het ophalen van verhalen in Hillesluis. In deze wijk op Zuid wonen ongeveer 12.000 mensen. Zij zijn jonger dan de gemiddelde Rotterdammer, hebben een relatief laag inkomen en wonen vaker alleen. Ook is er een grote diversiteit in culturele achtergrond van de bewoners.
De wijk wordt doorsneden door de levendige Winkelboulevard Zuid, gevormd door de Beijerlandselaan en de Groene Hilledijk. Hillesluis is een wijk in opkomst. Grote projecten zoals de bouw van Feyenoord City bieden kansen. Wat merken bewoners hiervan en hoe kan in de behoefte aan verbinding worden voorzien? Door de verhalen uit de wijk op te halen en een platform te geven draagt de Wijkcollectie bij aan de verbondenheid in de wijk. De Wijkcollectie Hillesluis telt op dit moment 14 verhalen uit de wijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant