Links de kleine haven die Van Beurden op het oog had voor Studentship.
Links de kleine haven die Van Beurden op het oog had voor Studentship. (Foto: Iris van den Broek)

Gemeente ziet niks in plan voor studentenschip op Katendrecht

Algemeen 641 keer gelezen

Rotterdam - Er komt geen opvolger van studentenschip Seven Seas in Rotterdam. Marcel van Beurden diende een plan in bij de gemeente om een oud klein cruiseschip om te toveren tot studentenhuisvesting. Als locatie had hij de 2e Katendrechtse Haven op het oog, naast het ss Rotterdam. De gemeente schiet het plan echter af, laat Van Beurden weten.

“Mijn plan voldeed niet volledig aan alle eisen, er miste bijvoorbeeld een buurtonderzoek”, vertelt hij. Daarbij, zo staat in de afwijzende brief die Van Beurden ontving, is de grond waaraan de haven grenst in erfpacht uitgegeven door de gemeente en daarom niet beschikbaar voor een Privaat Ontwikkelingsinitiatief, zoals dat voor een studentenschip.

“Ik vind het zonde. Rotterdam zit met een enorm woningtekort en dit was een kleine bijdrage aan de oplossing geweest. Het was een leuk idee, maar ik ben er nu klaar mee. Als iemand anders er zin in heeft, wens ik hem of haar heel veel succes.” 

Studentenschip

Er lag al eerder een schip in Rotterdam voor studentenhuisvesting. Vanaf 1966 lag gedurende vier jaar het schip Seven Seas aan de Parkkade. Studenten van de Medische Faculteit kregen hier tijdelijk woonruimte.

Uit de krant