Marcel Bart van Beurden beoogt de plek linksvoor op deze foto voor het Studentship.
Marcel Bart van Beurden beoogt de plek linksvoor op deze foto voor het Studentship. (Foto: Iris van den Broek)

Het ss Rotterdam krijgt misschien cruiseschip vol studenten als buurman

Algemeen 475 keer gelezen

Rotterdam - Een klassiek cruiseschip met 250 hutten voor studenten. Initiatiefnemer Marcel Bart van Beurden ziet het helemaal gebeuren. Het afgelopen jaar heeft hij tien locaties in de Rotterdamse havens onder de loep genomen voor het ‘Studentship’. Alleen de 2e Katendrechtse Haven bleek vrij van andere ontwikkelingsplannen. Dus daar heeft hij zijn zinnen op gezet. 

door Nynke Vermaat

De 2e Katendrechtse Haven is een kleine inham naast Rotterdams bekendste cruiseschip, het ss Rotterdam. In deze haven is een aanlegsteiger voor de watertaxi en het is het vertrekpunt van Splashtours Rotterdam. Het haventje is 60 bij 250 meter groot. Daar komt een vierdeks studentenschip van 15 bij 100 meter bij, als het aan Van Beurden ligt. 

Waarde

De toegevoegde waarde van dit plan? “Die bestaat uit het gegeven dat er veel te weinig betaalbare studentenonderkomens zijn”, zo staat in het plan. “Uitvoering van mijn plan genereert een positieve uitstraling voor de stad, immers, een haven zonder schip is gewoon een plas water.”

Werkzaamheden?

Het schip steekt zeven meter diep. Als het schip er komt, zou het haventje uitgediept moeten worden. Ook moeten nutsvoorzieningen worden aangelegd. Verder gaan de studentenwoningen weinig CO2-uitstoot of bouwoverlast opleveren, omdat het schip al bestaat, zo staat in het plan.

Het voorstel (Privaat Ontwikkel Initiatief) voor het studentenschip ligt nu bij de gemeente ter beoordeling. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant