De brand- en rookschade was op 23 augustus nog goed te zien aan de 'knikflat' aan de Eliotplaats inOmmoord. Tekst en foto: Foto: Peter Zoetmulder
De brand- en rookschade was op 23 augustus nog goed te zien aan de 'knikflat' aan de Eliotplaats inOmmoord. Tekst en foto: Foto: Peter Zoetmulder

Onrust in knikflat Ommoord na brandende scootmobiel

Algemeen 1.853 keer gelezen

Rotterdam - De uitgebrande scootmobiel van een bewoonster op de tweede verdieping van de ‘knikflat’ aan de Eliotplaats in Prins Alexander (Ommoord) heeft de onrust over de sociale veiligheid aangewakkerd. Met name de heer Storm, flatbewoner en tevens lid van de bewonerscommissie, trekt hierover aan de bel.

Door Peter Zoetmulder

De felle brand aan de Eliotplaats (ingang nr. 272-430) brak op zondag 22 augustus om ongeveer kwart over negen ‘s ochtends uit. Als gevolg van de - vermoedelijk in brand gestoken - rollator stond het trappenhuis van de portiekflat vol rook. De hulpdiensten hadden de brand echter snel onder controle. Voor de zekerheid moesten inwoners een tijdje buiten op de galerij wachten voordat zij weer hun huis in konden. Meerdere etages liepen forse brand- en waterschade op.

Ambulancepersoneel keek in totaal zeven bewoners na vanwege het inhaleren van de rook, een van hen werd uit voorzorg in het ziekenhuis nader onderzocht. Voor de heer Storm is het niet de eerste keer dat hij dit meemaakt. “Afgelopen vier jaar is de scootmobiel van de bewoonster al een keer eerder uitgebrand en twee keer is haar scootmobiel gestolen!” 

Hij vreest dat het feit dat de toegangsdeur tot de portiekflat vaak niet op slot kan omdat deze met regelmaat vernield wordt, de veiligheid in de flat er niet beter op maakt. Groepjes jongeren houden zich met regelmaat ‘s nachts in het portiek op en laten daar rotzooi achter. Vanuit het portiek kan men tevens alle etages op. 

Een andere bewoonster bevestigt dat het slot van de toegangsdeur vaak geforceerd wordt. “Dat wordt gewoon losgetrapt en dan kan iedereen die het wil naar binnen gaan.” Op de maandag erna was het slot in ieder geval weer gemaakt zodat het voorlopig weer lastiger is om zomaar het portiek binnen te komen. De flats zijn vier jaar geleden door de woningcorporatie gerenoveerd, maar de toegangsdeur is toen helaas niet vervangen door steviger schuifdeuren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant