Afbeelding

FLIP’s helpen fietsers sneller oversteken

Algemeen 8 keer gelezen

Rotterdam heeft een nieuw fenomeen: de FLIP. FLIP staat voor fietslicht-informatiepaneel. Dit verkeerslicht laat zien of fietsers een kruispunt het beste linksom of rechtsom kunnen oversteken. De FLIP’s zijn te vinden op de kruispunten Boszoom – Hoofdweg en Statenweg – Walenburgerweg (Bentinckplein). Ze zijn handig voor fietsers die schuin aan de overkant moeten zijn en willen weten hoe ze daar het snelste komen.

De regelinstallatie van de verkeerslichten ‘weet’ tevoren welke fietsrichting als eerste groen krijgt. Dus wat het snelste is: linksom of rechtsom oversteken. Dat wordt in de FLIP’s met pijlen en symbolen aangeven.

Andere verbeteringen
Naast de FLIP’s doet de gemeente andere experimenten met fietsvriendelijke verkeerslichten. Zo is in september een warmtesensor gelanceerd op Churchillplein. Daarnaast zijn dit jaar op zeker 40 kruispunten de verkeerslichten zo afgesteld dat ze meer groen licht geven aan fietsers.

Aantrekkelijk voor fietsers
Fietsvriendelijke verkeerslichten is een van de maatregelen uit het Fietsplan 2016-2018 ‘Fietsen heeft voorrang’. Hiermee wil de gemeente de stad nog aantrekkelijker maken voor fietsers. Fietsen is goed voor je conditie en draagt bij aan een gezondere lucht.

Uit de krant