Afbeelding

Clara en Sjaak Sies openen een gaarkeuken

Algemeen 9 keer gelezen

Rotterdam - De gaarkeuken, een initiatief van Voedselbankpioniers Clara en Sjaak Sies, gaat in februari een maand proefdraaien.

Door Jaap Deijbel

De gaarkeuken gaat van start in Humanitas-verzorgingstehuis Hannie Dekhuijzen aan de Carnissedreef op Zuid. Clara Sies: “De keuken en het restaurant staan leeg, net als in vele andere verzorgingstehuizen, dus we hoeven niets aan te schaffen. We zijn tijdens die maand van dinsdag tot en met vrijdag tussen 17.00 en 19.00 uur open. Na die proef gaan we samen met Humanitas kijken hoe we verder gaan.”

Een half jaar geleden introduceerden Clara en Sjaak Sies in deze krant hun idee over een terugkeer van de Gaarkeuken. Zo heette in de crisisjaren dertig van de vorige eeuw in de volksmond de plek waar de armen een maaltijd kregen. En ook al is de situatie niet zo alarmerend als toen, Clara en Sjaak Sies maken zich ernstige zorgen. Steeds meer mensen vallen bij de Voedselbank buiten de boot omdat ze nét te veel inkomen hebben. Door de gaarkeuken krijgen mensen in ieder geval één warme maaltijd per dag. De keuken moet dagelijks worden bemand door vrijwilligers. En inmiddels zijn alle politieke partijen uitgenodigd te komen koken. PvdA, VVD, GroenLinks en Christenunie/SGP hebben al ja gezegd.

Wie wil helpen kan zich melden via gaarkeukenrotterdam@gmail.com.

Uit de krant