Afbeelding

KISS keert terug naar Nederland voor spectaculaire show!

Algemeen 190 keer gelezen

Al ruim 40 jaar staat de Amerikaanse rockband KISS wereldwijd bekend om hun muziek en live shows en op 24 mei 2017 staan ze in Ahoy Rotterdam voor de eerste keer in 2 jaar.

KISS is in 1973 opgericht in New York en de band wist al snel een naam te maken door hun spetterende live optredens. De geschminkte gezichten, extravagante kostuums en een live show die bestond uit vuurspuwen, rokende gitaren, bloedspugen, explosies en vuurwerk gaf de band al snel de naam de “Hottest band in the world”. Een naam die ze nu 40 jaar later nog steeds vol trots dragen.

Het grote succes voor KISS in Nederland kwam met het album Dynasty in 1979 waar het nummer I Was Made For Loving You voor maar liefst 17 weken in de Top40 stond. Wereldwijd heeft de band meer dan 100 miljoen platen verkocht en wisten ze maar liefst 25 gouden platen te behalen.

In 2014 is de band opgenomen in de Rock & Roll Hall Of Fame. Dit gebeurde niet zonder slag of stoot en de band dankt deze eer dan ook vooral aan hun grote groep schare fans, genaamd de KISS Army.

De huidige bandleden Paul Stanley, Gene Simmons, Tommy Thayer en Eric Singer zitten op dit moment midden in hun KISSWorld tour. De tour brengt de band na 2 jaar afwezigheid terug in Europa en met verschillende uitverkochte concerten is het nu al een succes. Op 24 mei maakt de band hun opwachting in Ahoy Rotterdam. Dit is de eerste keer in 2 jaar tijd dat KISS in Nederland speelt en er zijn nog beperkte kaarten verkrijgbaar via Ticketmaster.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant