Afbeelding

Rijndam Revalidatie wint prijs voor innovatieve patiëntenzorg

Algemeen 129 keer gelezen

Rotterdam - Rijndam wint de Ipsen Revalidatie Jaarprijs voor Innovatieve Patiëntenzorg met de training ‘Cirkels van Nabijheid’. Deze vernieuwende training is ontwikkeld voor kinderen die moeite hebben met het hanteren van sociale omgangsregels. Kinderen leren dat de mensen die ze tegenkomen tot verschillende sociale groepen behoren met hun eigen set sociale regels. Met het winnende geldbedrag van € 20.000 gaat Rijndam de training beschikbaar maken voor professionals in heel Nederland.

Sociale grenzen
Cirkels van Nabijheid is speciaal ontwikkeld voor kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking die moeite hebben met het aanvoelen of aangeven van sociale grenzen. Inez van der Ham, kinderrevalidatiearts bij Rijndam: “We hebben gemerkt dat er veel behoefte is aan deze training. Het is zo mooi om te zien dat kinderen na het volgen van deze training veilig kunnen omgaan met sociale situaties, zodat ze echt kunnen participeren op school en in hun vrije tijd. Die stap, van zorg in de spreekkamer naar de dagelijkse praktijk in hun eigen omgeving is zo belangrijk! We zijn erg blij met het winnen van deze prijs, want daardoor kunnen we nog meer kinderen begeleiden in hun leerproces naar zelfstandigheid.”

Ipsen Revalidatie Jaarprijs voor Innovatieve Patiëntenzorg
De prijs wordt beschikbaar gesteld door Ipsen Farmaceutica in het kader van Innovation for patiënt care binnen de revalidatiezorg. De prijs is tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Revalidatie Artsen op 9 november 2017 voor de zesde keer uitgereikt. Het doel van deze prijs is om patiëntenzorg binnen de revalidatie verder te verbeteren. De prijs wordt alleen uitgereikt voor een projectvoorstel waarvan patiënten direct en meetbaar kunnen profiteren in de dagelijkse revalidatiezorg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant