Afbeelding

Nieuwe bioscoop Pathé naast Rotterdam Ahoy

Algemeen 350 keer gelezen

Rotterdam - Er komt een nieuwe bioscoop van Pathé naast Rotterdam Ahoy. Daarmee opent Pathé haar 29ste locatie in Nederland. De grote bioscoop aan het nieuwe Ahoyplein is één van de grote pijlers van het project Hart van Zuid. De geplande bioscoop zal naar verwachting ruim 1 miljoen bezoekers per jaar trekken. De bouw start in 2019, in 2020 staat de opening gepland.

Pi de Bruijn, architect en partner bij Cie en bekend als architect van het circulaire gebouw Circl op de Zuidas in Amsterdam, is gevraagd een ontwerp van internationale allure te maken. De Bruijn: De Bruijn is onder andere bekend van zijn ontwerp voor de Tweede Kamer in Den Haag en de vleugel van het Concertgebouw in Amsterdam.

Naast een bioscoop maken ook de bouw van een internationaal congrescentrum inclusief een poppodium als uitbreiding van de Ahoy accommodatie, een hotel, diverse restaurants en extra
parkeerruimte deel uit van het Business & Entertainment gebied van Hart van Zuid. De bioscoop wordt een nieuwe publiekstrekker tussen Winkelcentrum Zuidplein, Ahoy en het Zuiderpark.

Deze ligging biedt Pathé extra kansen voor entertainment samenwerking. Zoals de mogelijkheid om een bioscoopzaal in te zetten als side-event, waarbij ingehaakt wordt op de programmering van Rotterdam Ahoy, zoals bijvoorbeeld een livestream van het North Sea Jazz Festival.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant