Afbeelding

Wederom gratis met de metro naar het Nationale Vuurwerk

Algemeen 94 keer gelezen

Rotterdam - De grootste vuurwerkshow van Nederland is op 31 december te zien bij de Erasmusbrug in Rotterdam. Vanaf 22.30 uur worden op de Boompjeskade en de Wilheminakade duizenden bezoekers verwelkomd met een gratis oliebol van en kunnen zij genieten van een mix met muzikale hoogtepunten van 2017. Hierna volgt het aftelmoment en om 00.00 uur precies barst het Nationale Vuurwerk los! Het vuurwerk wordt live uitgezonden op alle RTL-zenders. Net als vorig rijdt de metro gratis van en naar de binnenstad.


Metrolijnen C en E van de RET rijden op 31 december tussen 22.00 en 02.00 uur een speciale dienstregeling. Iedere 10 minuten rijdt metro C tussen Capelsebrug en Vijfsluizen en lijn E tussen Meijersplein en Slinge. De toegangspoortjes staan tussen 22.00 en 02.00 open, waardoor passagiers gratis met de metro kunnen reizen.
Mensen die buiten de stad wonen, kunnen hun auto gratis parkeren bij P&R Capelsebrug, Kralingse Zoom, Meijersplein, Slinge en Vijfsluizen en vandaar met de metro naar Rotterdam Centrum reizen. Zie www.ret.nl voor meer informatie over de RET dienstregeling tijdens de jaarwisseling.

Wens

Heel Nederland kan op de website van het Nationale Vuurwerk - www.hetnationalevuurwerk.nl - zijn of haar wens voor 2017 achterlaten. De wensen worden aan het vuurwerk bevestigd en op 31 december om 00.00 uur de lucht in geschoten.

Het Nationale Vuurwerk zorgt ervoor dat iedereen in Rotterdam veilig van het mooiste vuurwerk kan genieten. Op plekken waar veel publiek komt zoals het Stadhuisplein en rond de Erasmusbrug bij het Nationale Vuurwerk mag geen vuurwerk worden afgestoken en zijn vuurwerkvrije zones ingesteld. Zie
www.hetnationalevuurwerk.nl voor meer informatie over de vuurwerkvrije zones.

Afsluitingen

Van 18.00 tot 02.30 uur is de Erasmusbrug afgesloten voor alle verkeer en voetgangers. De Willemsbrug is wel toegankelijk. De Boompjes, Schiedamsedijk en Westzeedijk zijn van 22.00 uur tot 3.00 uur afgesloten. Vanaf 22.00 uur tot 1.00 uur zijn het Scheepvaartkwartier en het Noordereiland alleen toegankelijk
voor bestemmingsverkeer. Zie de website www.hetnationalevuurwerk.nl voor meer informatie over afsluitingen en vervoer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant