Leden van Church of God Slinge met bewoners bijeen in woonkamer Aafje vlak voor de wandeling
Leden van Church of God Slinge met bewoners bijeen in woonkamer Aafje vlak voor de wandeling Foto: Sion Press

Church of God-leden bezoeken Aafje

Algemeen 393 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Wil je ook iets insturen? Dat kan via www.dehavenloods.nl!

Church of God leden in Rotterdam Slinge bezoeken Aafje

Internationaal is één van de kwesties van de 20e eeuw, de vergrijzing in de wereld. Volgens de V.N. zal het aantal mensen ouder dan 60 jaar snel toenemen. Er is een organisatie die ouderen bezoekt om vrijwillig,activiteiten met ze te doen en het wordt gewaardeerd.

De WMS Church of God leden brachten op zondag 24 juni een bezoek aan Aafje Slinge en deden vrijwilligers werk. Ongeveer 30 leden van de Kerk gingen met ouderen voornamelijk in de rolstoel, wandelen op een wandelroute van 4 km. Tijdens de wandeling vertelden de ouderen hun levensverhalen en genoten van de wandeltocht en van het aangename weer. Hun gezichten straalden bij het zien van het mooie groene landschap met de kleine boerderijen langs het Havenspoorpad en door de liefdevolle aandacht van de kerkleden.

Aafje is specialist in ouderenzorg, voor ouderen die hun eigen leven willen leiden op een manier die bij hun past in hun eigen omgeving. Aafje komt voor thuiszorg bij de ouderen thuis, verhuurt huizen aan ouderen in haar woonzorgcentra, en biedt de mogelijkheid aan ouderen om te logeren in haar zorghotels.In Rotterdam Charlois staat sinds 2013 aan de Slinge 76, een Aafje Woonzorgcentrum met 140 woon-zorgappartementen. De oudste bewoner in dat woon-zorgcomplex is 103 jaar.

Manager van de Church of God zei: “Met deze activiteit willen wij troost en liefde geven aan de oudere mensen in de wereld, die hun leven hebben toegewijd aan hun kinderen.”

Aafje dagbestedingscoach: “De rolstoelwandeling doet onze bewoners goed, ze slapen hierdoor beter, want ze ontvangen gunstige prikkels in jullie aanwezigheid. Tijdens de wandeling heb ik ze positief zien veranderen, sommige kwamen helemaal tot rust en enkelen zeiden hoe blij ze waren, iets wat ze nooit laten blijken. Het is echt fantastisch wat jullie voor hen doen!”

Church of God doet niet alleen dit, maar ook vele andere activiteiten waaronder schoonmaak campagne en bloed donatie. Vooral de bloed donatie wordt elk jaar door de Church of God regelmatig rond het Pascha feest uitgevoerd. Pascha is het feest van leven voor alle mensen. Het werd 2000 jaar geleden door Jezus Christus ingesteld op de dag vóór de kruisiging. Pascha betekent ‘rampen gaan voorbij’. De WMS Church of God is een religieuze organisatie verspreid vanuit Korea naar de hele wereld. Church of God leert over Sabbatdag, Pascha en de zeven feesten in drie keer. De Bijbel getuigt over God de Vader en God de Moeder.

Van verschillende overheden in de wereld, heeft Church of God allerlei onderscheidingen ontvangen voor de diverse vrijwillige activiteiten die haar 7000 kerken in 175 landen doen. Church of God ontving niet alleen 5 keer de gouden Presidentiele Onderscheiding in de Verenigde Staten, maar ook de Onderscheiding van de Koningin in het Verenigd Koninkrijk. Tot nu toe heeft de Church of God meer dan 2500 onderscheidingen ontvangen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant