Daniel Kwartet
Daniel Kwartet Foto: Bob Bruyn

Alle strijkkwartetten van Beethoven in Centrum Pro Rege

Algemeen 124 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Iedereen kan zelf een bericht op de site van De Havenloods plaatsen. Dat kun je doen via ‘Schrijf mee’ op www.dehavenloods.nl!

‘In september begint een uniek project voor alle Beethoven liefhebbers: alle 18 strijkkwartetten van Beethoven worden uitgevoerd door het Daniel Kwartet in een serie van 8 concerten, onder het motto: 4Beethoven! Op 22 september en 3 november 2018 vinden de eerste 2 concerten plaats. Er volgen twee concerten in het voorjaar 2019. In deze vier concerten worden negen kwartetten uitgevoerd. In het seizoen daarna nog eens vier concerten met de resterende stukken.

De 4 Beethoven! concerten zijn op zaterdagmiddagen in Centrum Pro Rege in Kralingen. De ambiance is intiem: hier hoor je kamermuziek op zijn best. Het Centrum is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer (metro en tram lijn 7); parkeren in de buurt is gratis. Bezoekers ontvangen bij aankoop van een passepartout voor de 8 concerten het boekje 4 Beethoven: een gids door de strijkkwartetten van Beethoven. Dit boekje is geschreven door Lou de Boer, één van organisatoren van de concertserie.

Het Daniel kwartet werd in 1974 in Israël opgericht door vier musici die elkaar tijdens hun studie aan de Rubin Academie in Tel Aviv leerden kennen. Twee jaar later vestigde het gezelschap zich in Nederland, van waaruit zij tournees maken in binnen- en buitenland. Het Daniel Kwartet speelde wereldwijd in belangrijke muziekcentra werkte samen met vele vooraanstaande musici.

Het Daniel Kwartet is oprichter van de Daniel Muziekdagen (nu Zeister Muziekdagen), een jaarlijks terugkerend kamermuziekfestival met masterclasses voor jonge musici. In de loop der jaren heeft het kwartet zich weten te vernieuwen, met behoud van de reputatie. Het bestaat nu uit: Quirine Scheffers en Misha Furman – viool; Itamar Shimon – altviool en Joanna Pachucka – cello. Info: www.4beethoven.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant