Vrolijke gezichten bij de persconferentie in het Inntel Hotel, op de voorgrond een speciale tegel die voor Ahoy komt te liggen; een cadeautje van het Songfestival voor Rotterdam.
Vrolijke gezichten bij de persconferentie in het Inntel Hotel, op de voorgrond een speciale tegel die voor Ahoy komt te liggen; een cadeautje van het Songfestival voor Rotterdam.

Persconferentie Songfestival: ‘We willen dat het een feest wordt voor iedereen!’

Algemeen 39 keer gelezen

Rotterdam - Onze stad krijgt volgend jaar tijdens het Eurovisie Songfestival een ‘Eurovision Village’ voor de vele fans die in Rotterdam worden verwacht. Ook, júist, Rotterdammers met een minder volle portemonnee moeten daar kunnen meegenieten van het spektakel dat de stad wekenlang gaat overspoelen.

Door Demi Meder

Wethouder Said Kasmi kreeg vanochtend om half twaalf het verlossende telefoontje. Hij vertelde vanmiddag tijdens een persconferentie in het Inntel Hotel: “Het thema dat Rotterdam kiest is dat iedereen meedoet, vanwege alle nationaliteiten in Rotterdam. Die diversiteit willen we laten zien. We willen iedereen erbij betrekken en zorgen dat het songfestival een feest is voor iedereen, voor heel Nederland.”

Shula Rijxman (voorzitter Raad van Bestuur NPO) legde uit waarom Rotterdam nou gekozen is als organisatiestad: “Rotterdam is prachtig. Met de havens en luchthavens. En er zijn nog wel duizend andere dingen op te noemen waarom Rotterdam zo geschikt is.

Sietse Bakker (Executive Producer Eurovisie Songfestival 2020) was uiteraard ook vol lof over Rotterdam als Songfestivalstad van 2020: “Ahoy heeft al wat ervaring omdat het Junior Songfestival daar ook al is geweest. De locatie zelf was gewoon beter dan die in Maastricht. En er is ook meer mogelijk om Ahoy heen. Rotterdam heeft ook heel veel moeite gedaan en inzet getoond.”

Vanochtend werd iets voor twaalf uur bekend dat Rotterdam in 2020 het Eurovisie Songfestival mag organiseren. In mei zal niet alleen Ahoy, maar de héle stad wekenlang in het teken van het evenement staan. De halve finales zijn op 12 en 14 mei 2020. De finale volgt op 16 mei. Dit werd vandaag bekendgemaakt op NPO 1 en NPO 2.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant