Afbeelding
Foto: Hannelore Smilde

Eerste editie Getting Closer Fashion Festival in De Wasserij

Algemeen 114 keer gelezen

Rotterdam - Hoe kijkt de nieuwe garde aan tegen het huidige modesysteem? Wie zijn de makers en denkers die dit systeem willen veranderen? En hoe werken ze samen? Kom, om dat te ontdekken, op 16 en 17 november naar het eerste Getting Closer Fashion Festival in De Wasserij. Meer dan dertig talenten laten bezoekers de werkelijke waarde van mode ervaren bij de bron. Twee dagen lang zijn er open studio’s, workshops, pop up shops, fashion tours, fashion talks en nog veel meer. Toegang is gratis, een bijdrage is welkom.

Het hele weekend bruist het in De Wasserij: de deuren van de studio’s van de residents staan wagenwijd open. Ze nodigen je uit om binnen te lopen en ze het hemd van het lijf te vragen. Meedoen kan ook, bijvoorbeeld aan de workshop ‘Ontwerp je eigen Tote Bag’ van De Naaister. In haar Repair Café kun je je favoriete kledingstuk laten repareren of vermaken. En er valt verantwoord te shoppen: in de pop up street vind je het mooiste handgemaakte baby-textiel van An.Nur en verkoopt Dame Fortune unieke vintage items. Fashion illustrator Joni Kling en haar collectief van Rotterdamse powervrouwen exposeren producten in samenwerking met Tegendraads, en demonstreren ter plaatse live painting op textiel. De Bloesembar en Giraffe Coffee Roasters zorgen voor bijzondere drankjes en hapjes.

Zaterdag 16 november praat Nanette Hogervorst van fashion platform Our World met Laura Luchtman (Kukka) en Adriana Landegent (Ecological Republic en Seven Senses) in een Fashion Talk over de voor- en nadelen van duurzame stoffen. In het maaklab geeft Suzanne Dikker een demonstratie plantaardig textiel verven. Studio van Soest nodigt je uit om met de hulp van Yophi Ignacia een liefdesbrief schrijven naar je favoriete kledingstuk en samen op de foto te gaan. In samenwerking met Cinenoord wordt de film Dior & I vertoond. Mode-researcher Alice Janssens praat ter inleiding met ontwerper Dennis VanderBroeck over de passie die je nodig hebt om het te redden in het modevak.

Op zondag 17 november is ontwerper Lisa Konno te gast, om te vertellen over haar documentaire Goodwill Dumping, over de side effects van het doneren van kleding. Ook is er een talk met Monique Drent, die de eerste fashion swap store opende in Rotterdam. Voor de gelegenheid organiseert ze een speciale Sunday Swap in De Wasserij: ruil je eigen miskopen voor nieuwe pronkstukken! Liever vintage? Ga dan mee op een Fashion Tour, die verschillende inspirerende adressen in Rotterdam-Noord aandoet, waaronder vintage store VolleKast.

Het volledige programma van het Getting Closer Fashion Festival staat op www.dewasserij.cc.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant