Menno Bandini. Foto's: FotoJenique
Menno Bandini. Foto's: FotoJenique

Slapen met hypnose...

Algemeen 632 keer gelezen

Rotterdam - Als eerste hypnotiseur in Nederland laat Rotterdammer Menno Bandini mensen in slaap vallen via Spotify. Daar moesten we meer van weten. We belden Bandini. En het werd een slaapverwekkend interview...

door Emile van de Velde

Bandini neemt op terwijl hij over straat loopt, maar redelijk ongestoord praten we over zijn succes. De tour met zijn grote voorbeeld Rasti Rostelli ging dit jaar niet door wegens corona, maar dat opende weer nieuwe wegen. Bandini (echte naam Kleijweg) kon zich meer gaan richten op het therapeutisch effect van zijn gave, en minder op entertainment.

Zzzz...

Tijdens het gesprek gaat Bandini ergens naar binnen. “Wacht even, ik zoek een rustig plekje op.” We verstaan hem opeens een stuk beter...

....
......

We zijn een stukje kwijt van het interview. Tot we weer wakker schrikken!

Tekst gaat verder onder de foto.

“Na wat instructies begin ik rustig tegen mensen te praten. Ik vertel verhaaltjes, terwijl ze in allebei hun oren verschillende binaural beats horen, die maken je vatbaar voor hypnose. Vaak zijn ze na 10 tot 13 minuten wel in slaap.”

Zzzzz....

We missen weer een stukje, hoewel het verhaal zich wél in ons onderbewustzijn nestelt. Over de 14-jarige Menno die Rasti Rostelli op tv ziet. Hij weet meteen dat dát is wat hij ook wil. Hypnotiseren! Hij gaat oefenen op vrienden, op feestjes en verjaardagen. En blijkt talent te hebben. Hij gaat Rostelli stalken tot die hem terugbelt. Ze spreken af in een Van der Valk-hotel, en praten over hun passie tot sluitingstijd.

En nu is er voor het eerst een Nederlandstalige slaaphypnose beschikbaar via Spotify. Na het luisteren geniet je zonder zorgen van een goede nachtrust, om de volgende ochtend weer vol energie wakker te worden. We hebben dat zelf na het interview natuurlijk ook even geprobeerd. En je snap het al: van werken is die dag niet veel meer gekomen...

Zzzzzz...

Je kunt naar Menno Bandini luisteren op Spotfy, maar ook via streamingdiensten als Amazon, iTunes en YouTube. Hij weet wat het is om als hypnotiseur volle zalen te entertainen: “We kennen allemaal de acts met mensen die rondhoppen als kippen en toktoktok zeggen, dat soort humor is in de loop van de jaren wel veranderd.” Bandini verzorgt nu steeds vaker hypnoses als therapeutische sessie. Bijvoorbeeld om mensen van angsten af te helpen, of te laten stoppen met roken. Of slaaphypnoses. Hij werkt ook mee aan de slaapcursussen op sucsleep.com.

Lezersactie

Wil jij met vrienden of familieleden een hypnose van Menno Bandini ondergaan (of weggeven)? Dat kan, als entertainment óf therapeutisch. Als je een een speciale VIP-sessie met de hypnotiseur wilt winnen, kun je een mailtje sturen naar redactie.hl@dpgmedia.nl!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant