Botlek TV: Bewonersorganisatie Zuidwijk stopt na 35 jaar

Algemeen 227 keer gelezen

Botlek TV ging langs bij de Bewonersorganisatie Zuidwijk aan de Vaerhorst in Rotterdam Charlois. Net op tijd om niet voor een definitief dichte deur komen te staan want op 31 maart 2021 zet deze uit louter vrijwilligers bestaande belangenbehartiging groep na ruim 35 jaar een punt achter hun werkzaamheden. 

Regio - Verslaggever Joop van der Hor sprak met voorzitter Jeanette Philips en secretaris Elly van Houte over hun werk - en soms ook strijd - om de zelfredzaamheid van de bewoners van Zuidwijk te bevorderen, het woon- en leefmilieu te verbeteren, discriminatie tegen te gaan en te stimuleren dat op voet van gelijkheid wordt samengeleefd. 

“Wij signaleren en zijn het voorportaal van de gemeentelijke instanties, de politie en huurdersvereniging Vestia’ aldus voorzitter Philips.” 

Met weemoed blikken de dames in deze reportage van Roel van Deursen terug op de (sport)activiteiten in de inmiddels gesloopt sporthal de Asterlo en wijkgebouw de Larenkamp. Gebiedscommissielid Riet Velders steekt aan het eind nog een paar veren in de welbekende plek en met een kleurrijke fotocollage komt er een definitief ‘THE END aan THE BOZ’.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant