Het grootste, internationale indoor jazzfestival ter wereld zet zowel de allergrootste jazzmusici op het podium als aankomend en experimenteel talent. Foto: pr
Het grootste, internationale indoor jazzfestival ter wereld zet zowel de allergrootste jazzmusici op het podium als aankomend en experimenteel talent. Foto: pr

Rotterdam Promotieprijs gaat dit jaar naar North Sea Jazz Rotterdam

Cultuur 751 keer gelezen

Rotterdam - De winnaar dit jaar van de Rotterdam Promotieprijs is North Sea Jazz! “Muziek verbindt al eeuwenlang; het NN North Sea Jazz Festival onderstreept de eindeloze drang van de stad Rotterdam om het leven kleurrijk te genieten”, aldus een citaat uit het juryrapport Stichting Promotieprijs Rotterdam. Burgemeester Aboutaleb zal tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Burgerzaal op het Stadhuis op dinsdag 27 februari de prijs uitreiken aan North Sea Jazz Festival.

15 podia, 1300 musici en 24.000 bezoekers per dag: het grootste, internationale indoor jazzfestival ter wereld zet zowel de allergrootste jazzmusici op het podium als aankomend en experimenteel talent. Van New Orleans Jazz tot Swing en Fusion, Gospel, Blues, Funk, Hip Hop, World Pop en Soul tot Drum en Bass. 

‘Met een vertrouwd brede programmering naast nieuwe (cross-over) muziekstromingen. Voeg daaraan toe dat de organisatie van het festival volgens de deelnemers zo’n beetje de beste ter wereld is, en we kunnen niet anders dan concluderen dat het hier om het North Sea Jazz Festival (NSJF) gaat! In gastvrij Rotterdam, waar groots, meeslepend en intiem samensmelten op één plek’, aldus het juryrapport.

De Stichting Rotterdam Promotieprijs is ooit opgericht door de leden van Club 25. Sinds 1971 wordt de prijs uitgereikt aan een persoon of organisatie die volgens de leden van Club 25 uitermate veel heeft bijgedragen aan het bevorderen van de bekendheid en de goede naam van Rotterdam als stad en haven.





Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant