Voorafgaand aan de roeiwedstrijd is er een ceremonie ter herdenking bombardement op Rotterdam op 14 mei 1940. Foto: dmrc.nl
Voorafgaand aan de roeiwedstrijd is er een ceremonie ter herdenking bombardement op Rotterdam op 14 mei 1940. Foto: dmrc.nl

Roeisloepenrace Memorial Regatta Rotterdam ter herdenking van 14 mei 1940

Algemeen 995 keer gelezen

Rotterdam - Op zaterdag 11 mei gaat voor de 7e maal in successie de 14th of May Memorial Regatta Rotterdam plaatsvinden; een roeisloepenrace over 10,65 kilometer over de Maas en binnenhavens (Wijn-, Leuve- en Waalhaven) van Rotterdam. 

De roeiwedstrijd wordt georganiseerd onder auspiciën van de roeisloepvereniging Dutch Marines Rowing Challenge (DMRC) met medewerking van Korps Mariniers. 

Ter herdenking organiseren (oud-)mariniers die lid zijn van de roeisloepvereniging DMRC samen met de Stichting Rotterdam en de Mariniers, de Van Ghent Kazerne van het Korps Mariniers, het Mariniersmuseum en de gemeente Rotterdam deze wedstrijd voor roeisloepen over verschillende afstanden.

De 14th of May Memorial Regatta Rotterdam is met de herdenking voorafgaand aan de roeiwedstrijd, voor de deelnemers, voor de organisatie en voor de toeschouwers een moment van reflectie en bezinning. Van stilstaan bij en herdenken van hen die ons zijn ontvallen. Van letterlijk en figuurlijk ‘stilstaan en stil zijn’ ná het Signaal Taptoe met alle ‘riemen op’ van de deelnemende sloepen.

Alvorens de roeiwedstrijd begint is er een ceremonie ter herdenking bombardement op Rotterdam op 14 mei 1940. Er wordt geroeid voor het goede van de DMRC: hulp aan buddy’s in nood. Locoburgemeester Robert Simons is aanwezig om de deelnemers een goede race toe te wensen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant