Ooit het Berenei en Iskender, nu Dokhuis. Foto: De Havenloods
Ooit het Berenei en Iskender, nu Dokhuis. Foto: De Havenloods

Het monumentale Dokhuis komt steeds meer tot leven

Algemeen 1.034 keer gelezen

Rotterdam - Het Dokhuis aan de Doklaan gaat steeds meer de deuren openen voor iedereen uit de buurt. En daarmee komt er eindelijk weer leven in het gebouw dat mensen op Zuid vooral kennen als het Berenei of restaurant Iskender. Komende zaterdag is Dokhuis één van de locaties van Charfest.

Lees verder onder de foto.


Programmaleider Inge Spaander van Dokhuis.

Het bekende pand aan de Doklaan vlakbij de Maastunnel is na jarenlange leegstand prachtig gerenoveerd en wordt sinds een dik half jaar bewoond door NIVOZ, een organisatie die zich bezig houdt met werken aan goed onderwijs. Er zijn onder meer lezingen, workshops, er is plek voor studenten. Het pand ziet er schitterend uit. Het oude loket van het Berenei, glas in lood en een gedeelte van het logo van Iskender doen nog aan vroeger denken. Verder is het monumentale gebouw, ooit ook een gemeentelijk havenkantoor, zo goed als nieuw.

Lees verder onder de foto.


Zo ziet de centrale ruimte van Dokhuis er nu uit. Foto: Dokhuis

Het Dokhuis is er voor iedereen uit de buurt. Je kunt er terecht als je even rustig wil werken, en je kunt er bijvoorbeeld vergaderen. Op dit moment hangt er een tentoonstelling van kindertekeningen van een school uit de buurt. Maar er zijn ook bijvoorbeeld filmavonden. En elke week is er op donderdag van 10.30 tot 12.30 uur Playground Dokhuis, waar allerlei creatievelingen samen aan de slag gaan met hun werk. En er gaat nog veel meer gebeuren in Dokhuis, nog voor de zomer hoopt de organisatie een horeca- en terrasvergunning binnen te hebben.

Lees verder onder de foto.


Er is ook een auditorium gebouwd in Dokhuis. Daar zijn onder meer lezingen, workshops en filmavonden. Foto: Dokhuis

Komende zaterdag is Dokhuis één van de locaties van Charfest. Charfest is een gezamenlijk festival van restaurant TaLois, de Oude Kerk in Charlois, enkele buurtbewoners en Dokhuis. Charfest vindt op verschillende plekken in de wijk plaats. De start is om 18.00 uur in de Oude Kerk aan de Charloise Kerksingel 35. Daar krijgen de bezoekers een programma met het overzicht van alle optredens. Op elke locatie treedt een artiest drie keer op, zodat je al wandelend door de wijk verschillende optredens kunt zien. Charfest vind plaats aansluitend op South Explorer.

Kijk hier voor het programma van Charfest.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant