Foto: David Rozing/Gemeente Rotterdam
Foto: David Rozing/Gemeente Rotterdam

Morgen kunnen alle Rotterdammers een kijkje nemen bij de opgravingen op de plek waar de stad ontstond

Algemeen 13.972 keer gelezen

Rotterdam - Morgen (dinsdag 16 april) is er een open dag bij de opgravingen naast de Markthal. Daar, op de plek waar onze stad ontstond, speurt een team archeologen op dit moment naar resten van Rotterdam uit de 14e eeuw. Morgen mag iedereen er een kijkje komen nemen.

De opgravingen zijn vlak naast de plek waar de dam in de Rotte is aangelegd, de dam waar Rotterdam z’n naam aan te danken heeft, onder de Hoogstraat. Aan de noordkant van de dam bouwden de eerste Rotterdammers hun huizen. Op de plek waar nu gegraven wordt, werden in de 14e eeuw vaak huizen groter gemaakt. Voorbij de dam. Daar wordt nu huisraad van gevonden. Ook zitten er beschoeiingen in de grond om de wal en het water te scheiden. En er waren sluizen, vier.

Op dinsdag 16 april is de opgraving RottaNova open voor bezoekers. Je kunt je tussen 11.00 en 15.30 uur melden bij ingang van het bouwterrein aan de Binnenrotte, elk kwartier nemen archeologen een groep belangstellenden mee voor een rondleiding voor een rondleiding van circa een half uur.

De opgraving is ook te bezoeken op zaterdag 8 juni tijdens de dag van de bouw.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant