Deelnemende kinderen en families vanuit Rijndam Revalidatie. Foto: Rob Sportfotografie
Deelnemende kinderen en families vanuit Rijndam Revalidatie. Foto: Rob Sportfotografie

Vijftig jonge patiënten Rijndam Revalidatie als helden onthaald op de Coolsingel

Algemeen 730 keer gelezen

Rotterdam - Vijftig jonge patiënten, vergezeld door hun families en medewerkers van Rijndam Revalidatie, hebben zaterdag deelgenomen aan de Your Marathon Challenge. Dit bijzondere evenement, onderdeel van Marathon Rotterdam, maakte het voor deze kinderen mogelijk, dat zij als ware helden zijn onthaald op de Coolsingel. 

De Your Marathon Challenge biedt een unieke gelegenheid voor deze kinderen, die dagelijks worden geconfronteerd met hun beperkingen. Zij kunnen op hun eigen manier deelnemen aan de challenge, of dit nu lopend, rollend of met behulp van een framerunner is. In de weken voorafgaand aan de marathon hebben de kinderen tussen de 3 en 12 jaar oud allemaal 41 km gelopen of gerold. Op zaterdag voltooiden ze de laatste 1,2 kilometer op de Coolsingel, waarmee zij hun eigen marathon volbrachten. 

Lees verder onder de foto.


Helden. Foto: Rob Sportfotografie

‘Fantastisch moment’

“Een fantastisch moment voor ons allemaal,” vertelt een medewerker van Rijndam. “Alle kinderen hebben de finish op de Coolsingel bereikt. Dit is onvergetelijk voor zowel de kinderen als hun trotse ouders.” Jayron (12 jaar), een van de deelnemers, deelt zijn ervaring: “Ik heb zo hard gerend. Het was geweldig om te zien hoe iedereen voor ons juichte.” Een ouder voegt toe: “Het is onbeschrijfelijk wat het voor ons betekent dat ons kind deel kan nemen aan zo’n evenement als de marathon. Het is zo mooi en bijzonder om dit mee te maken.”

Vrienden van Rijndam

Voorafgaand aan de challenge hebben de kinderen samen met hun families geld ingezameld voor de stichting Vrienden van Rijndam. In totaal is een fantastisch bedrag van 12.000 euro opgehaald. Dit geld wordt door de stichting besteed aan aangepast sport- en spelvoorzieningen. Doneren is nog steeds mogelijk op: www.vriendenvanrijndam.nl/your-marathon-challenge.

De inzameling was zeker niet het hoofddoel van Rijndam bij de deelname aan de Your Marathon Challenge. Belangrijker was het laten zien dat kinderen met een beperking niet aan de zijlijn hoeven te staan, maar gewoon mee kunnen doen. En die boodschap is door de vele toeschouwers op de Coolsingel, onder luid applaus en gejuich, goed ontvangen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant