Foto: Kitty's fotografie
Foto: Kitty's fotografie

Grote overwinningen voor softbalsters Neptunus tegen Eurostars

Algemeen 512 keer gelezen

Rotterdam - Ook voor regerend landskampioen Neptunus is de nieuwe competitie weer van start gegaan. Op de eerste speeldag was hoofdklasse-debutant de tegenstander. Twee grote overwinningen (1-10 en 4-11) maakten het onderlinge krachtsverschil meer dan duidelijk.

Door Herman Hiemstra

Met toptalent Lizzy Kwakernaak in de cirkel ging Neptunus in de eerste wedstrijd zeer voortvarend an start. In de eerste slagbeurt kwam vrijwel het volledige team al één keer in het slagperk in actie. Negen honkslagen en ook veel 4-wijd van de pitchers van Eurostars zorgden voor een ruime voorsprong.
In het slagperk waren Kelly Hoenen en Judith Buschman de besten. Nieuwbakken Neptuniaan Madison Huskey kon aan slag nog geen vuist maken. Tweemaal 4-wijd en éénmaal geraakt werper beperkten haar mogelijkheden tot één enkele honkslag. Wat in de eerste wedstrijd ook zeker nog het vermelden waard was, is het ‘geduld’van ahtervanger Laura Wissink – ze kreeg 3 maal 4 wijd. Laatste punt uit de eerste wedstrijd is de ERA-score van pitcher Lizzy Kwakernaak. Zij scoorde 0,00. Uitstekend dus.

De tweede wedstrijd was qua score een herhaling van de eerste partij. Alleen nu duurde het tot de derde slagbeurt, voordat de aanval van Neptunus in alle hevigheid van zich liet spreken.
Nu was de winst voor Nienke Weis. Het hele team deed aanvallend flink mee. Maar als we dan toch naar de individuele resultaten moeten kijken, dan was Laura Wissink de beste (ze sloeg 3-uit-3). Op de voet gevolgd door Judith Buschman en Madison Huskey.

Een eerste speeldag zonder verrassingen? Nee, titelpretendent Olympia moest al gelijk een puntendeling toestaan aan Tex Town Tigers.

Na de eerste dag wordt de ranglijst aangevoerd door Neptunus en Roef!

Volgende week zaterdag (20 april) is Roef! uit Moergestel de volgende tegenstander. Die wedstrijden worden op het eigen veld aan de Abraham van Stolkweg in Rotterdam gespeeld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant