Herman Wooning als boom. Zondag rent ie door de straten van Rotterdam.
Herman Wooning als boom. Zondag rent ie door de straten van Rotterdam.

Herman Wooning loopt de marathon van Rotterdam zondag verkleed als boom

Algemeen 1.713 keer gelezen

Rotterdam - Herman Wooning maakt het zichzelf zondag niet makkelijk tijdens de 43e NN Marathon Rotterdam. Hij gaat de ruim 42 kilometer lopen in een heet en zwaar bomenpak. Voor het goede doel.

“Sommigen mensen plakken zichzelf vast aan de snelweg om aandacht te vragen voor klimaatverandering. Ik vind dat dat ludieker kan, op een positieve manier. Zij leggen een snelweg plat, zondag wordt heel Rotterdam platgelegd”, aldus de dertigjarige Wooning die in het dagelijks leven keukens en badkamers verkoopt in Tilburg.

Vroesenpark

Wooning woont nu in Delft, maar is geboren en getogen in Rotterdam. Hij woonde aan de Schieweg toen z’n vriendin nieuwe schoenen voor hem had gekocht. “Ze had zich vergist, het bleken hardloopschoenen te zijn. Dus toen ben ik maar een stukje gaan lopen, in het Vroesenpark. En later ben ik aan de marathon gaan denken. Dat is nog twee keer mislukt omdat ik van tevoren geblesseerd raakte. De eerste keer dat ik ‘m heb gelopen was die corona-editie in oktober 2021.”

Lees verder onder de foto.

Arjen Robben

Hij vertelt verder: “Zondag wordt mijn vierde marathon van Rotterdam. Ik heb ook de marathons van Malaga en Amsterdam gelopen. Mijn snelste tijd is 3 uur 13, toen finishte ik tegelijk met Arjen Robben. Ik had hem niet herkend, zag later pas in een filmpje dat hij ook meedeed. Die andere marathons waren trouwens allemaal wel gewoon in sportkleding.”

Bomenpak

Maar komende zondag ziet Wooning er heel anders uit. Hij wil aandacht vestigen op Trees for All, een organisatie die zoveel mogelijk bomen wil planten. En hij doet dat rennend in een bomenpak. “Het was nog een heel gedoe om zo’n pak te laten maken. Ik kwam pas in februari op het idee en alle bedrijven die mascottepakken maken, zaten vol. Gelukkig heb ik toch nog iemand gevonden die zo’n pak kon maken. Ik heb al getraind in het pak deze week, kreeg veel leuke reactie op straat. Het is wel zwaar, vooral dat ding op mijn hoofd. Maar erger is dat het nogal heet is. Ik heb speciaal koelvesten aangeschaft. Mijn neefje fietst mee langs de route zodat ik af en toe van vest kan wisselen. Maar het gaat lukken hoor, ik ga de finish wel halen.”

Herman Wooning heeft speciaal voor zondag de instagramaccount @runningtreehunk in het leven geroepen. En een een doneeractie voor Trees for All.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant