Het mooiste gebeurde vorige week al, komend weekend volgt het toetje...
Het mooiste gebeurde vorige week al, komend weekend volgt het toetje...

In een badjas met de mooiste lelijke beker

Algemeen 978 keer gelezen

Rotterdam - Jeroen Naaktgeboren is dichter en Matthijs Timmers journalist. Tweewekelijks beschouwen zij wat ons beweegt in Rotterdam. Deze keer: op naar een bijzondere > onvergetelijke > historische bekerfinale.

Wat doe je als een voormalig sterkhouder tegenwoordig een team ergens in Brabant traint dat stoïcijns en tamelijk saai alle wedstrijden wint richting een kampioenschap?

Dan moet je ervoor zorgen dat dit voetbalseizoen op een andere manier bijzonder > onvergetelijk > historisch wordt.

Dat ze op de redactie van streamingsdienst Feyenoord One verlekkerd in hun handen wrijven, omdat het script voor hun meest bekeken docu zojuist is geschreven. Dat Tom Egbers spontaan weer gaat werken aan een nieuwe aflevering van Andere Tijden Sport. Dat journalisten uit Spanje of Engeland hun Nederlandse collega’s bellen met de vraag wat er in hemelsnaam aan de hand is. Dat records worden gebroken in het grote voetbalboek der statistieken.

Het grootse gebeurde natuurlijk vorig weekend, toen onze club van Zuid 020 genadeloos kapot speelde richting de recordzege sinds de metingen. Alsof ze op het schoolplein tikkertje deden, tegen de dikste jongetjes van de klas. Af. En weer af.

Komend weekend volgt het toetje, tegen een ploeg die gelijktijdig ook een derby won, weliswaar van mindere statuur, maar tegen een eveneens spartelende club waar van alles mis gaat.

Nog een week en dan is het de bekerfinale. Dan is En Ee Cee aan de beurt. Niet NEC, want die zit hier, wijzen de Nijmegenaren richting hals, om vervolgens op het groene gedeelte van hun opvallende tricots te kloppen, waar ergens het hart moet kloppen.

Eén ding is zeker...

Dan maakt Feyenoord het bijzondere > onvergetelijke > historische seizoen in stijl af. Dan houdt Giménez in een badjas op de Binnenrotte de mooiste lelijke beker in de voetballerij de lucht in, nadat hij minstens drie keer heeft gescoord.

(Door Matthijs Timmers)

Wij staan samen vooraan

nog voor de rook is opgetrokken
kijken we weer verder dan het vuur
met de rug recht en de armen omhoog
proeven we de smaak van zoet voor zuur

er wacht ons een volgende plek en prijs
een beker om op te tillen, leeg te drinken
er galmt een nieuwe dag die de avond prijst
zoals je alleen uit duizenden kelen kan klinken

onze trots van Zuid op spoor naar Noord
hier mogen we als één Rotterdam opstaan
op weg naar het couplet van dat ene Woord 
zingt ons Legioen want wij staan samen vooraan

Jeroen Naaktgeboren – april 2024

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant