'Onze gedeelde missie om laaggeletterdheid aan te pakken neemt een inspirerende vlucht.' Foto: Bibliotheek Rotterdam
'Onze gedeelde missie om laaggeletterdheid aan te pakken neemt een inspirerende vlucht.' Foto: Bibliotheek Rotterdam

De magie van verhalen voor alle Rotterdamse kinderen

Algemeen 621 keer gelezen

Rotterdam - Bibliotheek Rotterdam neemt de VoorleesExpress over. En is daar ongelooflijk trots op. ‘Onze gedeelde missie om laaggeletterdheid aan te pakken neemt een inspirerende vlucht.’

De VoorleesExpress is een landelijk project dat zich inzet om de taalontwikkeling van jonge kinderen te stimuleren en laaggeletterdheid te bestrijden. Vrijwilligers komen bij gezinnen thuis en bieden prentenboeken in alle talen, taalspelletjes en voorleesmomenten aan. Ouders en kinderen worden zo ondersteund en ontdekken het plezier van taal. 

Lees verder onder de foto.


Foto: Bibliotheek Rotterdam

Tijdens het feestelijke overdrachtsmoment in de Centrale Bibliotheek zei directeur Alice Vlaanderen: “Veel van ons zijn opgegroeid met de magie van verhalen en taal. Voor sommige Rotterdamse kinderen is dat niet het geval. Met de VoorleesExpress kunnen we verhalen nu ook achter de voordeur brengen en maken we de gang naar de bibliotheek voor kinderen voor wie dat niet gebruikelijk is, gemakkelijker.”

Het doel om dit jaar 180 gezinnen te matchen aan een voorleesvrijwilliger is al in zicht, er zijn al 122 gezinnen gekoppeld. Ken Gould, directeur van Stichting Mano die de VoorleesExpress in 2009 in het leven riep: “Bibliotheek Rotterdam heeft de boeken, de middelen, de kennis en de specialisatie in taal en verhalen. We geloven dat Bibliotheek Rotterdam perfect is om de VoorleesExpress naar een hoger niveau te tillen, vooral omdat onze stad blijft groeien en veranderen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant