Zeehond op de bouwplaats! Foto: Roseknoop
Zeehond op de bouwplaats! Foto: Roseknoop

Zeehond gespot op de bouwplaats van de Roseknoop

Algemeen 3.723 keer gelezen

Rotterdam - Nee, dit bericht is géén 1 april-grap. Het is immers pas 29 maart. Maar we vonden het toch wel grappig wat we op social media tegenkwamen bij de Roseknoop. Er is namelijk een zeehond gesignaleerd tijdens de werkzaamheden!

In december lag er een zeehond te relaxen op het nieuw aangelegde strandje in de Rijnhaven. Het dier heeft het blijkbaar naar zijn zin in Rotterdam en heeft zijn weg naar de Roseknoop gevonden. Van de week lag het dier opeens te zonnen op de bouwplaats. 

Bobberen

Er wordt heftig gespeculeerd over hoe de zeehond hier is gekomen. Projectmanager Ronald Wagter: ‘Begin maart hebben we het zand van de voorbelasting van de Roseknoop naar de Rijnhaven gebracht. We vermoeden dat het diertje in de Rijnhaven in één van kiepwagens is geklommen en op de Roseknoop weer is uitgestapt. Een andere mogelijkheid is dat de zeehond over land is ‘gebobberd’. Zo heet het hobbelen over de grond met hulp van hun voorvinnen: bobberen.’

Marathon

Het werk aan de Roseknoop verloopt ondertussen voorspoedig. Na de zomer moet het drukke kruispunt bij Laan op Zuid en Beijerlandselaan weer helemaal als nieuw zijn. Afgelopen week zijn op de 2e Rosestraat de eerste bomen en hagen geplant en ook wordt er nog steeds gegraven om kabels en leidingen in de grond te leggen. Komende marathon is het kruispunt gewoon toegankelijk voor de tienduizenden lopers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant