De beste lokaal gebrouwen biertjes, verspillingsvrije mocktails en een betaalbare menukaart met lokale groenten en heerlijke producten van voedselpioniers uit BlueCity in voormalig zwembad Tropicana. Foto: rotterdaminnovationcity.com
De beste lokaal gebrouwen biertjes, verspillingsvrije mocktails en een betaalbare menukaart met lokale groenten en heerlijke producten van voedselpioniers uit BlueCity in voormalig zwembad Tropicana. Foto: rotterdaminnovationcity.com

Bar Stroom opent deuren in de oude wildwaterbaan van Tropicana in het huidige BlueCity

Algemeen 13.295 keer gelezen

Rotterdam - Goed nieuws voor wie het zonovergoten terras van het voormalig tropische zwembad Tropicana heeft gemist! Op vrijdag 19 april opent de gloednieuwe Bar Stroom haar deuren in de oude wildwaterbaan. Daar kun je genieten van de beste lokaal gebrouwen biertjes, verspillingsvrije mocktails en een betaalbare plant-based menukaart met lokale groenten en heerlijke producten van voedselpioniers uit BlueCity.

De nieuwe horecazaak aan de Maasboulevard viert de opening met een weekendprogramma van vrijdag 19 tot zondag 21 april.  
Creatief, speels en tegen de stroom in: vanaf 19 april kun je bij Bar Stroom elke donderdag tot en met zondag terecht voor lunch, borrel en diner op één van de meest unieke locaties van Rotterdam. Gevestigd in het oude Tropicana gebouw en in het huidige BlueCity, werkt Bar Stroom samen met lokale boeren, vernieuwende voedselondernemers en Rotterdamse cultuurmakers om verandering teweeg te brengen. Op het bord, in het glas én op het podium.

“Dat klinkt misschien complex, maar geloof ons, als je straks op het zonnige terras uitkijkt over de Maas, met een rotterzwam bitterbal en een circulaire mocktail in de hand, dan weet je: die verandering smaakt naar meer,” vertelt Thibaud Ducoulombier, de bedrijfsleider van de nieuwe horecazaak aan de Maasboulevard. 

Lees verder onder foto >

Foto: Hielke Grootendorst

Falafel van groente-afval en rendang van oesterzwammen 

Bar Stroom werpt altijd een blik op de stad en haar stromende Maas, maar ook op de toekomst. Circulair, lokaal, verspillingsvrij en plant-based eten is hier de norm. “Met onze kaart willen we laten zien dat iedereen op een positieve en laagdrempelige manier een steentje kan bijdragen aan de grote vragen van nu: het klimaat, maar ook je eigen welzijn. En dat een duurzame keuze ook toegankelijk, betaalbaar en gezond kan zijn.”

Dat is terug te zien op de kaart, die plantaardige chef en ambassadeur van Het Nieuwe Nassen Pepijn Schmeink heeft samengesteld. Hierop staan lekkere, gezonde en seizoensgebonden gerechten met lokale gewassen, bodemverbeteraars en zo veel mogelijk producten van ondernemers uit BlueCity. “Ook wel logisch, met een eigen FoodHub in je kelder, toch?”
Falafel gemaakt van groente-afval, pasta van regeneratieve gewassen en plantaardige köfte van gluten: de heerlijke producten van ondernemers uit BlueCity belanden in Bar Stroom op het bord. En ja, ook de iconische oesterzwammen van Rotterzwam, gekweekt op eigen koffiedik, verschijnen op tafel in de vorm van rendang of een bitterbal!

Lees verder onder foto>

Foto: Jacqueline Fuijksch

Verspillingsvrije mocktails en in-house gebrouwen bieren

De drankkaart sluit naadloos aan op het eten met onder andere wijn in herbruikbare flessen van Retour de France, natuurwijn van Far Out Drinks, lokale thee van Wilderland, circulaire biertjes van in-house brouwerij Vet & Lazy en de beste mock- en cocktails van Rotterdam, dankzij Roze Bunker. De fruitslagers van het laatstgenoemde merk leveren met hun fruitsiropen een duurzaam alternatief voor frisdranken. Want waarom zou je water verplaatsen als dit gewoon uit de kraan komt? Door water pas op het laatst toe te voegen, besparen we veel transport en onnodig verpakkingsmateriaal. “Bovendien werken ze met reststromen en lokale kruiden, die de biodiversiteit vergroten. Roze Bunker is een goed voorbeeld van een merk dat tegen de stroom in durft te zwemmen. Met dit soort leveranciers willen wij werken.”

Openingsweekend 19, 20 en 21 april

De nieuwe horecazaak aan de Maasboulevard viert de opening met een weekendprogramma van vrijdag 19 tot zondag 21 april. Op vrijdagavond vindt er een gratis openingsfeest plaats met dj’s van Operator, lekkere borrelhappen en een heuse pingpong competitie. Op zaterdag kun je heel de dag komen chillen op het grote terras en op de laatste dag van het weekend programmeren we de ultieme zondag. In de ochtend verzamelen wielrenners en hardlopers bij Bar Stroom om de stad in te trekken. Tegelijkertijd vindt er yoga in de Dome plaats met een afsluitende lunch, waar alle sporters elkaar aan tafel ontmoeten. In de middag staat er een jazzconcert op het programma. Uiteraard kun je het hele weekend ook komen proefeten. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant