Kom vanaf donderdag 7 maart langs aan de Koperslagerstraat 9, vlakbij De Kuip. Foto: pr
Kom vanaf donderdag 7 maart langs aan de Koperslagerstraat 9, vlakbij De Kuip. Foto: pr

Kringloopwinkel RataPlan opent deuren aan de Koperslagerstraat

Algemeen 19.989 keer gelezen

Rotterdam - Op 7 maart opent kringloopwinkel RataPlan om 9.00 uur haar deuren in Rotterdam-Zuid aan de Koperslagerstraat, vlakbij De Kuip. Het kringloopbedrijf biedt hier niet alleen een ruim assortiment tweedehands spullen maar vooral een fijne (passende) werkplek voor mensen die meer moeite hebben om aan een baan te komen. Dit doet de stichting in samenwerking met Rotterdam Inclusief, het sociaal ontwikkelbedrijf van de Gemeente Rotterdam.

RataPlan Rotterdam belooft haar klanten een uitgebreid assortiment tweedehands artikelen, maar daar houdt de winkelervaring niet op want RataPlan is meer dan een kringloopwinkel. In de koffiecorner van de winkel geniet je van een kop koffie, thee of fris met wat lekkers. Als het dan tijd is om verder te shoppen, loop je nog even langs de RataPlant afdeling waar, de naam zegt het al, planten gekocht of gedoneerd kunnen worden. De kringloop is 7 dagen per week open en ook als de winkel gesloten is kunnen er koopjes worden gescoord via de webshop: www.rataplan.com. 

Een (tweede) kans

Stichting RataPlan zet zich in voor een tweede kans voor zowel mens als milieu. “In deze nieuwe kringloopwinkel komen alle elementen op het gebied van duurzaamheid en upcycling samen”, zegt directeur Gert-Jan Dekker. Met het verkopen van tweedehands artikelen, creëert RataPlan een omgeving die toegankelijk is voor mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Verder zet RataPlan zich in tegen de groei van de afvalberg en gaat massaproductie en overconsumptie uit de weg. 

Kringloopwinkel RataPlan wordt op de nieuwe locatie onderdeel van Werkstation op Zuid. Dit wordt een bijzondere plek in Rotterdam-Zuid waar de gemeente Rotterdam zoveel mogelijk Rotterdammers aan een (begeleide) baan wil helpen. In kringloopwinkel RataPlan komen werkplekken voor mensen van Rotterdam Inclusief en leerwerkplekken voor werkzoekenden die het veelzijdige werk hier willen leren. 

Directeur Rotterdam Inclusief, Machteld Schagen: “We willen zoveel mogelijk Rotterdammers helpen aan een baan, al dan niet met een extra steuntje in de rug. Het is heel mooi dat we met deze kringloopwinkel duurzaamheid hand in hand laten gaan met het geven van kansen aan nog een heleboel ongekend talent. ” 

Spullen doneren

Heb jij oude, nog bruikbare spullen over? Geef ze een tweede kans en doneer ze bij RataPlan. Kom vanaf donderdag 7 maart langs aan de Koperslagerstraat 9 of maak gebruik van de gratis ophaalservice door een afspraak te maken via 088-8282782 of www.rataplan.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant