'Een prachtige, stoere foto, zo met die golfslag.'
'Een prachtige, stoere foto, zo met die golfslag.'

Wie heeft er meer informatie over dit schip?

Algemeen 10.407 keer gelezen

Rotterdam - Karel Kapteijn en zijn vrouw Roos van Room zijn razend nieuwsgierig naar het verleden van hun plezierjacht de Taurus. ‘We willen het schip een ziel geven.’ Wie heeft meer informatie over de Taurus, die vroeger Wim heette?

Ooit voer de Taurus onder de naam Wim rond in de haven van Rotterdam. Om spullen te verkopen. Het was een zogenaamd victualiënschip, waar je bijvoorbeeld verf, teer of andere technische spullen kon krijgen. Maar veel meer weten Karel en Roos niet. “Ik denk dat hij ergens in de jaren twintig of dertig gebouwd is. Het schip heeft een noppendek en daar begon men in die tijd mee”, vertelt Karel. “We willen geschiedenis aan onze boot geven. Aan de mensen die aan boord gewerkt hebben. Wie is Wim? Was dat de schipper? Of zijn zoon?”

Lees verder onder de foto.


De Taurus nu.

Karel en Roos gebruiken het schip nu als plezierjacht. “Het is in 1980 in Noord-Holland omgebouwd tot jacht. Ik heb het in 2007 gekocht. We varen ermee door België, Frankrijk, tot in Parijs. Alles zit erop en eraan. Ik ben nu 75 dus dat wil ik nog zeker een jaar of tien volhouden.”

Noordereiland

Maar eerst zet de Taurus koers naar Rotterdam. “Het is misschien gevaarlijk om tegen Rotterdammers te zeggen, maar de Taurus ligt nu in Amsterdam. Daar wonen we, hoewel mijn ouders echte Rotterdammers waren. Op een oude foto van de Wim zien we op de achtergrond de Feijenoordkade. Ik vind het een prachtige, stoere foto, zo met die golfslag. Ik ben van plan richting Noordereiland te komen en daar verder te vragen of iemand meer informatie heeft.”

Wie heeft er meer informatie? Je kunt Karel Kapteijn bereiken via 06 44 21 56 93 of kkap1949@gmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant