Foto: De Havenloods
Foto: De Havenloods
Ingezonden column Auke Bergsma

‘De burgers van Rotterdam zoeken een schoonmaker (M/V)’

Algemeen 908 keer gelezen

Rotterdam - We kregen een ingezonden column binnen van Auke Bergsma. Auke heeft namens de burgers van Rotterdam een vacaturetekst geschreven: ‘Schoonmaker gezocht voor Rotterdam (M/V).’

‘Wij, burgers van Rotterdam, zoeken per direct of in de loop van het jaar een schoonmaker. Iemand die onze explosieve woonwijken met bezemen kan keren en schoon schip kan maken in al het witte spul dat zo uit de haven komt.

Op dit moment is het nog dweilen met de kraan open en 1 van je eerste taken zal dan ook zijn om het lek te dichten en vervuilers van onze mooi stad aan te pakken.

Je standplaats is Rotterdam. Je krijgt een eigen ‘bezemkast’ in het mooie stadhuis aan de Coolsingel. Daar staat een team met parttimers voor je klaar die in hun beschikbare tijd (met name op donderdagen) je gaan helpen met verschillende aspecten van het schoonmaakvak en je daar tot in de late uurtjes over kunnen bijpraten. Je bent in staat om eventuele ruzies tussen de groepjes parttimers glad te strijken. Het kan zijn dat er extra taken op je bordje komen zoals het beslissen welke vlag er op het stadhuis moet wapperen. We gaan er vanuit dat je dit soort taken naar eer en geweten zult uitvoeren. De kogelgaten in het stadhuis zullen je herinneren aan hoe belangrijk het is om in alle vrijheid je werk te mogen doen in een schone en veilige stad.

Indien gewenst krijg je een auto en chauffeur van de zaak die je zal rondrijden door onze mooie stad om te laten zien waar het wel en niet schoon is. In onze mooie stad gaan we er weliswaar vanuit dat iedereen zijn eigen straatje schoonveegt maar ook signalen aan je doorgeeft als het ergens of bij iemand niet brandschoon is en er ergens een bezem doorgehaald moet worden. Je hebt een ‘nie lullen maar poetsen’ aanpakkersmentaliteit en je durft mensen er op aan te spreken als ze niet bijdragen aan een schone en veilige stad. Rotte appels laat je opzoutuh. Waar mensen zich wel actief inzetten voor een schone stad spreek je je waardering uit en help je ze waar je kan.

Mocht je de kans schoon zien om de stad nog mooier en leefbaarder te maken dan krijg je hiervoor alle ruimte. Onkosten kunnen worden gedeclareerd voor zover ze bijdragen aan onze schone stad. We gaan er vanuit dat je intensief gaat samenwerken met alle betrokken partijen. Nieuwe bezems vegen schoon maar oude bezems kennen alle hoeken en gaten van onze stad. Inmiddels hebben Rotterdammers er schoon genoeg van dat ongedierte wegkruipt in ongure hoekjes en een grondige schoonmaak van de stad is dan ook noodzakelijk. Je durft je handen dan ook vies te maken en bent bereid je mouwen hiervoor op te stropen en je spierballen te laten zien.

Je krijgt tevens de sleutel van de stad in handen waarmee alle deuren voor je open gaan.

Mocht je je herkennen in bovenstaand profiel dan is je sollicitatie meer dan welkom.’

(Door Auke Bergsma)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant