Werkzaamheden aan het Korfoepad. Foto's: Sijmen Aleman
Werkzaamheden aan het Korfoepad. Foto's: Sijmen Aleman

Tachtig nieuwe fraaie bankjes voor bewoners en zomergasten in Nesselande

Algemeen 1.228 keer gelezen

Rotterdam - Medewerkers van Van Beek Infra Groep plaatsen 80 nieuwe banken in Nesselande. Hoewel de bestaande bankjes onlangs nog met de hogedrukspuit werden gereinigd, is kennelijk achteraf besloten om toch nieuwe bankjes te plaatsen. Er werd gestart aan het Korfoepad, hoek Kretalaan. 

Door Sijmen Aleman

De oude bankjes die ongeveer tegelijkertijd met de oplevering van de nieuwbouw werden geplaatst, geven zich echter niet zomaar één-twee-drie gewonnen. Er moet heel wat frees-, zaag- en drilwerk aan te pas komen om de ingegraven en in beton gegoten voetstukken te verwijderen. Het hout van de oude bankjes, vertelde een van de werkmensen, zal worden hergebruikt of gerecycled.

Lees verder onder foto >

Er moet heel wat frees-, zaag- en drilwerk aan te pas komen.

De nieuwe bankjes zijn per bank kleiner, maar van een aanmerkelijk betere kwaliteit. De oude, vrij lange banken, waarvan twee naast elkaar, worden nu vervangen door vier kleine banken. Deze hebben een andere wat luxere uitstraling, die echter geheel past in het beeld van de ruime, eigentijdse stedenbouwkundige opzet van Nesselande.

Lees verder onder foto >

Vier-op-een-rij. 

Wanneer straks ‘de klus’ is geklaard, kan Nesselande met trots zijn zomergasten weer een extra fraaie zitplaats aanbieden. Het is bovendien te hopen dat met de bankjes (waarde € 2.600,- stuk) zorgvuldig en zuinig wordt omgesprongen en dat ze op sommige plaatsen tot in de late uurtjes voor niet al te veel overlast gaan zorgen. Tenslotte is Nesselande een jong en kinderrijk woongebied, waar men al vroeg te slapen gaat. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant