Thys Boer van N8W8 Rotterdam in één van zijn favoriete plekken, Bakeliet aan de Nieuwe Binnenweg.
Thys Boer van N8W8 Rotterdam in één van zijn favoriete plekken, Bakeliet aan de Nieuwe Binnenweg. "Je kunt nog steeds elke week heel veel leuke dingen doen in Rotterdam." Foto: De Havenloods

Thys Boer van N8W8 Rotterdam rekent op nieuwe uitgaansplekken in Rotterdam

Algemeen 1.905 keer gelezen

Rotterdam - Nee, je zal Thys Boer van N8W8 Rotterdam niet zo snel horen mopperen over de nacht in Rotterdam. Er is nog steeds elke week heel wat te doen voor uitgaansliefhebbers, betoogt hij. En hij ziet de toekomst ook vol optimisme tegemoet.

Door Emile van de Velde

Ja, natuurlijk vindt ook Boer het vreselijk jammer dat Weelde verdwenen is, dat komende maand Poing sluit, dat bruisende uitgaansgebieden op A-locaties moeten wijken voor woningbouw en kantoren. “Maar weet je wat het is”, zegt hij halverwege het interview, “De clubs die sluiten krijgen drie keer zoveel aandacht als de clubs die openen. Volgens mij is het typisch Rotterdams, dat gemopper.”

Parkeergarage Schouwburgplein

In 2019 begint Thys Boer zich er zelf ook uit onvrede mee te bemoeien. BAR ging dicht en hij organiseerde een groot protest op het Stadhuisplein. Daar kwam N8W8 uit voort, een onafhankelijke nachtraad die met de gemeente overlegt en adviseert over uitgaan in de stad. “Ja, ik was boos toen, maar ik besloot zelf onderzoek te gaan. En naar oplossingen te zoeken.”
Het goede nieuws dus maar. Oplossingen. “Ik ben vorige week om 03.00 uur ‘s nachts in de parkeergarage onder het Schouwburgplein gaan kijken. Helemaal leeg! Het is een plan van D66 om die garages voor clubs te gebruiken. En dat gaat gebeuren. Wat mij betreft volgende week al, maar toch zeker nog dit jaar. Na de zomer gok ik.”

Boompjeskade

Favoriete uitgaansplekken van Boer sneuvelen door de herontwikkeling van gebieden. Denk aan Weelde in het M4H-gebied of Poing dus binnenkort in het Schiekadeblok. Maar op andere plekken biedt herontwikkeling weer kansen. En daar richt Boer zich liever op. “De Boompjeskade met het Waterfront-pand, de omgeving van de Piekstraat, Outland (ook wel bekend als het vroegere Tomorrowland) bij Station Alexander, de Spaanse Polder. Er komen mogelijkheden genoeg! En ik ken zeker acht goede ondernemers die iets willen beginnen, en dat ook kunnen. Volgens mij is de toekomst een plek waar pakweg 10 tot 20 keer per jaar feesten zijn en dan de rest van de tijd allerlei andere creatieve en culturele activiteiten plaatsvinden. Dus niet één hele grote partij, maar meerdere. En weet je wat goed is aan plekken buiten het centrum? Dat die ondernemers het extra leuk maken, extra hun best doen om mensen te trekken. Al hoop ik wel dat er ook voor beter openbaar vervoer in de nacht gezorgd wordt.”

Nieuwe plekken

En er komen dus al aardig wat nieuwe plekken bij, daar wil Boer op blijven wijzen. “Club Sahara in de kelder van Annabel, Club Centraal in de oude Vibes aan de Westersingel, TIWYA aan de Kruiskade, En ik vind het coalitieakkoord van het huidige stadsbestuur nog steeds erg ambitieus. En terecht, want een stad is er om te leven. Anders ga je maar ergens anders wonen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant