Honderden vrijwilligers aan het werk in Ahoy. Foto: PW Photography
Honderden vrijwilligers aan het werk in Ahoy. Foto: PW Photography

Honderden mensen vullen in Ahoy tienduizenden dozen voor de voedselbank

Algemeen 962 keer gelezen

Rotterdam - Honderden mensen vullen deze week in Rotterdam Ahoy in totaal 43.000 dozen voor de voedselbank. Het gaat om medewerkers van Unilever, 570 in totaal, en ze doen dat al sinds 2011 op vrijwillige basis.

Het jaarlijkse initiatief wordt steeds relevanter: het aantal huishoudens dat afhankelijk is van de voedselbank is aanzienlijk toegenomen. Om al die mensen toch aan iets extra’s voor tijdens de feestdagen te helpen, wordt elk jaar deze actie georganiseerd.  Dit jaar bevatten de dozen verschillende producten van Unilever-merken en partners, zoals Knorr Wereldgerechten, Conimex Nasi kruiden, Becel Light, Dr. Oetker Pannenkoekenmix, Appelsientje Sinaasappel, Mars en Twix.

Onder armoedegrens

Leo Wijnbelt van Voedselbanken Nederland: ‘Helaas leeft een groot aantal mensen in Nederland onder de armoedegrens. En we zijn zeer dankbaar voor onze partners en vrijwilligers dat we dit jaar, net als vele jaren op rij, huishoudens in heel Nederland zullen voorzien van aanvullende eindejaarspakketten. Het is een goede traditie geworden.’

Decembermaand

Kirsten Vermeer van Team Voedselbankactie Unilever Nederland: “De armoede die we momenteel in Nederland zien en de mensen die daardoor geen boodschappen kunnen doen, gaat ons aan het hart. Daarom ligt onze focus op het bieden van hulp aan degenen die het hard nodig hebben. Samen met onze partners streven we ernaar om dit jaar 43.000 dozen te vullen. In deze decembermaand, waarin we onze geliefden willen verwennen, is het juist gepast om extra steun te bieden aan gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank.”

Het initiatief heeft mede als doel aandacht te vragen voor het belang van voldoende voedselbank-vrijwilligers. De voedselbank heeft altijd meer vrijwilligers nodig.

Bijdragen aan de voedselbank, kan via voedselbankennederland.nl, aanmelden als vrijwilliger kan op www.werkenbijvoedselbanken.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant