Katoenhuis | Rotterdam's Immersive Experience Hub. Het gebouw staat, na 1,5 jaar voorbereiding, op het punt een toonaangevende IX-hub van 6.000 m² te worden. Foto: Nick Bookelaar
Katoenhuis | Rotterdam's Immersive Experience Hub. Het gebouw staat, na 1,5 jaar voorbereiding, op het punt een toonaangevende IX-hub van 6.000 m² te worden. Foto: Nick Bookelaar

Nieuwe Katoenhuis / Immersive Experience Hub komt naar Rotterdam Makers District – M4H

Algemeen 703 keer gelezen

Rotterdam - Immersive Experiences (IX) vormen wereldwijd een snelgroeiende industrie. De toepassingen van immersieve technologieën zoals VR, Web 3.0, digital twins en grootschalige videoprojecties strekken zich uit over diverse sectoren, waaronder onderwijs, training & simulatie, wetenschap, gaming, media, kunst en entertainment.

Om Nederland, en vooral Rotterdam, een leidende positie te geven in deze wereldmarkt en sociale en economische impact te maken, zijn IX-hubs van essentieel belang. Katoenhuis Rotterdam, ontstaan uit de beeldbepalende historische Katoenloodsen Van Bennekum’s Havenbedrijf, is strategisch gelegen in het hart van het Rotterdam Makers District – M4H. 

Het gebouw staat, na 1,5 jaar voorbereiding, op het punt een toonaangevende IX-hub van 6.000 m² te worden. Deze hub brengt kunstenaars, technologiebedrijven en onderwijsinstellingen samen om te werken met, en aan immersieve technologieën. Het biedt cruciale infrastructuur voor makers, creatief talent en tech bedrijven om te experimenteren, te werken en te presenteren. Katoenhuis opereert hierbinnen als een incubator die samenwerking tussen tech-innovators en kunstenaars actief in verschillende disciplines, bevordert.

Katoenhuis | Rotterdam’s Immersive Experience Hub. Foto: Nick Bookelaar 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant