Met een wolf als hoofdpersonage in het boek was het niet meer dan logisch dat Judith Visser haar wolfhond Yuriko meenam. Rechts Gert-Jan van Rietschoten van de gelijknamige boekhandel. Foto: pr
Met een wolf als hoofdpersonage in het boek was het niet meer dan logisch dat Judith Visser haar wolfhond Yuriko meenam. Rechts Gert-Jan van Rietschoten van de gelijknamige boekhandel. Foto: pr

Judith Visser eindigt boekentour op geboortegrond Rotterdam-Zuid met haar wolfhond Yuriko

Algemeen 897 keer gelezen

Rotterdam - Sinds het verschijnen van haar nieuwste oorlogsroman ‘Het meisje met de halve ster’ tourt Judith Visser (1978, Rotterdam) het hele land door. De setting van deze roman is Rotterdam in 1940 en heeft als ondertitel: ‘Een onverwachte vriendschap in een onmenselijke tijd’. Maar deze Rotterdamse geschiedenis heeft landelijk veel aandacht. Bij introductie van het boek verscheen het in de bestseller 60 en heeft het zelfs de nr. 1 positie in de fictie top 10 bereikt.

Terecht, want iedere generatie verdient haar eigen roman over de donkere oorlogsdagen van Rotterdam, Judith Visser heeft daar een unieke toevoeging aan geleverd. 

De twee hoofdpersonages in het boek zijn het joodse meisje Debra en de wolf Chavèr, die ontsnapte uit de diergaarde bij het bombardement. Ze proberen later in de oorlog allebei te overleven in de bossen van Rockanje en blijken dat beter samen te kunnen doen dan alleen.

Boekhandel Van Rietschoten zat bomvol. Foto: pr

Als slot van de promotie ronde koos Judith 24 november voor haar geboortegrond: Rotterdam Zuid, en bezocht Boekhandel Van Rietschoten. Met een wolf als hoofdpersonage is het niet meer dan logisch dat Judith haar wolfhond Yuriko meenam. Beide werden ze enthousiast onthaald door lezers en fans in de boekhandel die maar net genoeg ruimte bood om zoveel mensen een plekje te geven. Maar iedereen kreeg antwoord op alle vragen die gesteld werden, handtekeningen werden uitgedeeld en ook Yuriko liet zich van haar beste kant zien.

Tijdens de lezersavond gaf Judith nog een primeur: er verschijnt een vervolg op haar nu nog tweeluik Zondagskind en Zondagsleven. In die boeken beschrijft ze haar Rotterdamse jeugd, in de jaren tachtig en negentig, een tijd waarin weinig bekend was over autisme. Van deze 2 boeken werden samen meer dan 85.000 exemplaren verkocht. Enorm veel mensen werden geraakt door dit verhaal en zullen nu dus ook uitkijken naar het vervolg dat er gaat komen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant