Verkiezingsbord in Carnisse, een wijk waar mensen nauwelijks naar de stembus gaan.
Verkiezingsbord in Carnisse, een wijk waar mensen nauwelijks naar de stembus gaan.

Waarom gaan zó veel Rotterdammers niet stemmen bij de verkiezingen?

Algemeen 791 keer gelezen

Rotterdam - Het is hoog tijd dat niet politici maar Rotterdammers zelf in gesprek gaan over politiek. En over waarom zo veel Rotterdammers niet gaan stemmen. Dat gesprek vindt maandag 20 november vanaf 19.30 uur plaats in Huis van de Wijk ’t Klooster aan het Afrikaanderplein.

Tijdens ‘Ruimte om te stemmen’ van Stichting LOKAAL gaat het over Rotterdammers die níét naar de stembus gaan. Dit keer zijn niet de zittende politici of kandidaten aan het woord, maar de Rotterdammer zelf. Onder de noemer ‘Ruimte om te stemmen’ zal in een talkshowsetting een aantal bewoners samen onderzoeken wat ervoor nodig is om elkaar te motiveren die weg naar de stembus te vinden. 

Lees verder onder de illustratie.

‘De Tweede Kamerverkiezingen staan weer voor de deur. In een tijd waarin de kloof tussen politiek en burger immens groot is. Veel mensen zijn vooral bezig zijn met overleven en vragen zich af of hun stem iets uitmaakt’, stelt Stichting LOKAAL 

Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen van 2022 resulteerde dit in een historisch lage opkomst in Rotterdam: minder dan 40 procent van de Rotterdammers ging naar de stembus. Hoe zal dit bij de Tweede Kamerverkiezingen gaan op 22 november? Voor veel Rotterdammers blijft het ‘feest der democratie’ een ver-van-mijn-bedshow. 

In plaats van dure onderzoeken over waarom Rotterdam zoveel niet-stemmers kent of met een belerend vingertje te wijzen op het belang van stemmen, is het tijd dat Rotterdammers juist met elkaar in gesprek gaan, zo vindt Stichting LOKAAL.

Waar en wanneer?

Presentator: Rachid Benhammou
Datum: Maandag 20 november
Tijd: 19.30-21.30 uur, inloop 19.00
Entree: Gratis
Locatie: Huis van de Wijk ’t Klooster (Afrikaanderplein 7)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant