Een dakloze man ligt naast de Pauluskerk te slapen.
Een dakloze man ligt naast de Pauluskerk te slapen.
ROPO: Rotterdamse Post met Tara Lewis en Ferrie Weeda

‘Rotterdam wordt gestaag onleefbaar’

Algemeen 10.110 keer gelezen

Rotterdam - Tara Lewis en Ferrie Weeda schrijven iedere krant op deze plek ROPO: Rotterdamse Post. Over zaken die in de stad spelen. Deze week: Tara Lewis.

Tijdens een recent toiletbezoek in een etablissement hing op de wc-deur een personeelsadvertentie. Het bleek een wonder dat de tent überhaupt open was: ze zochten werkelijk alles, van afwasser tot manager en alles daartussenin. Het is exemplarisch voor de nijpende personeelstekorten in een aantal sectoren, zoals de bouw en horeca. Het is daarom niet verwonderlijk dat personeel steeds vaker uit het buitenland komt. Voormalig Leefbaar Rotterdam-fractievoorzitter Bart van Drunen liet op sociale media weten dat een ober die hem in het Engels bedient van hem géén fooi krijgt. Moeten de jongens en meisjes die hier voor ons het vuile werk opknappen eerst maar eens een taalcursus doen.

Mocht datzelfde personeel trouwens binnen een jaar een ongeluk krijgen, werkloos worden en zijn huis verliezen, staat diegene (met dank aan datzelfde kille Leefbaar Rotterdam) op straat, zonder recht op zorg of opvang.

De rechtse politieke wind in onze stad zorgde ervoor dat wij van de grote steden het meest sobere opvangbeleid hebben. Het directe gevolg daarvan is een schrikbarende toename van daklozen (die op straat vanzelf verslaafd raken) en die overlast veroorzaken, aldus de dominee van de Pauluskerk. En ondertussen houdt Bart van Drunen zijn hand trots op de knip, terwijl Rotterdam gestaag onleefbaar wordt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant