De verkeerssituatie op de Willemsburg gaat ingrijpend veranderen. Foto: Gemeente Rotterdam
De verkeerssituatie op de Willemsburg gaat ingrijpend veranderen. Foto: Gemeente Rotterdam

De Willemsbrug krijgt vanaf dit najaar veel minder ruimte voor auto’s

Algemeen 4.504 keer gelezen

Rotterdam - De gemeente wil de Willemsbrug veiliger zien te krijgen voor omwonenden, fietsers en voetgangers. Om daarvoor te zorgen komt er een stuk minder ruimte voor auto’s. In november gaat de brug twee weekenden dicht om verkeersaanpassingen door te voeren. 

Rooie Willem krijgt voortaan in beide richtingen slechts één rijstrook voor auto’s (dat zijn er nu twee) en eentje voor de bus. Daarmee moet er meer ruimte komen voor fietsers en voetgangers, en moet het verkeer overzichtelijker en veiliger worden. Met minder geluidsoverlast.

Momenteel zorgt de huidige wegindeling volgens gemeente en wijkraad Noordereiland voor overlast, te hard rijden en gevaarlijke inhaalmanoeuvres. Dit leidt tot onveilige situaties en geluidsoverlast. Er gebeuren nu (te) veel ongelukken. En er worden veel meldingen gemaakt van de onveilige verkeerssituaties op de brug.

De wijkraad heeft begin 2021 een ongevraagd advies gegeven om de route op de Willemsbrug veiliger te maken voor verkeer. Vervolgens heeft de gemeente samen met de wijk nagedacht over een oplossing, die dus vanaf november ingevoerd wordt.

De Willemsbrug wordt ook groener. Door een andere wegindeling kan één deel van de rijstrook op de brug worden bedekt met sedum. Deze plantensoort is geluiddempend en zorgt voor een fijner en aantrekkelijker beeld op de brug.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant