De Stichting Shantyfestival Rotterdam is een crowdfunding aktie gestart om het voortbestaan van het festival te kunnen garanderen. Foto: pr
De Stichting Shantyfestival Rotterdam is een crowdfunding aktie gestart om het voortbestaan van het festival te kunnen garanderen. Foto: pr

Shantyfestival Rotterdam in zwaar weer en start crowdfunding

Algemeen 1.479 keer gelezen

Rotterdam -  De Stichting Shantyfestival Rotterdam is een crowdfunding actie gestart om het voortbestaan van het festival te kunnen garanderen. Dit na een forse tegenvaller als gevolg van een subsidievermindering. Tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam zingen zo’n 30 Shantykoren uit binnen- en buitenland altijd oude zeemansliederen tijdens het jaarlijkse Shantyfestival Rotterdam. Het festival vindt plaats op podia rond de Leuvehaven en Plein 1940. 

Shantys behoren sinds 2018 tot het Unesco Cultureel Erfgoed en worden door miljoenen liefhebbers wereldwijd enorm gewaardeerd.

Het is voor velen dan ook een echt feestje om zoveel van de allerbeste Shantykoren in deze maritieme omgeving te horen zingen. Het Shantyfestival wordt met uitsluitend vrijwilligers georganiseerd door de Stichting Shantyfestival Rotterdam.

Het Shantyfestival Rotterdam is gratis toegankelijk voor iedereen. Bijdragen zijn er van de vele vrijwilligers die het 3 dagen lang iedereen naar de zin proberen te maken en door bijdragen uit fondsen en sponsors.

Na corona is door fondsen en sponsors bezuinigd op culturele bijdragen, waar ook het Shantyfestival de dupe van is geworden. En dat juist nu de kosten de laatste jaren enorm toegenomen zijn. Toch heeft het bestuur besloten het Festival in 2023 te organiseren, want Shanty’s en Shantykoren moeten blijven bestaan en een podium krijgen om het Unesco Culturele Erfgoed te bewaren voor de toekomst.

Met deze crowdfunding hoopt de organisatie het gat in de begroting van 15.000 euro te dichten en wellicht zelfs een klein buffertje voor de toekomst op te bouwen. Dus liefhebbers en supporters help met een bijdrage om het festival in 2023 de glans te geven die het verdient. Elk bedrag is meer dan welkom! En kom natuurlijk vooral ook luisteren en kijken naar de prachtige, meerstemmig en zuiver gezongen, zeemansliederen van toen.

Voor doneren ga naar:  https://www.gofundme.com/f/shantyfestival-rotterdam-in-zwaar-weer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant