Er komen 32 eenpersoonsstudio’s en 2 tweekamerappartementen in het pand van voormalig verzorgingshuis De Aarhof in Zevenkamp. Foto: Michelle Muus
Er komen 32 eenpersoonsstudio’s en 2 tweekamerappartementen in het pand van voormalig verzorgingshuis De Aarhof in Zevenkamp. Foto: Michelle Muus

Medewerkers Aafje krijgen eigen wooncomplex om betaalbaar te kunnen huren

Algemeen 4.914 keer gelezen

Rotterdam - Woningcorporatie Wooncompas en zorgorganisatie Aafje hebben de handen ineengeslagen om betaalbare woonruimte te realiseren voor (nieuwe) zorgmedewerkers van Aafje. Er komen 32 eenpersoonsstudio’s en 2 tweekamerappartementen in het pand van voormalig verzorgingshuis De Aarhof in Zevenkamp.

De samenwerking is uniek initiatief in de regio Rotterdam. “Mensen die in de zorg werken, zijn van grote waarde voor de samenleving. Tegelijkertijd is dit ook een groep die op dit moment moeilijk een woning vindt in de stad. Daarom zien we het als een mooie en belangrijke opdracht om deze mensen een thuis te kunnen bieden”, vertelt Peter Kranenburg, directeur Vastgoed bij Wooncompas. 

Guy Buck, voorzitter Raad van Bestuur Aafje: “Aafje biedt ruimte voor ontwikkeling van haar medewerkers en als het even kan ook woonruimte. Wij zijn dan ook ongelofelijk blij met deze samenwerking en dit woningaanbod. Zo maken we het werken bij Aafje aantrekkelijker. Bovendien is wonen met collega’s heel gezellig, zeker als je jong bent. Er is ook een gemeenschappelijke woonkamer. Het is eigenlijk een moderne variant van de zusterflat van vroeger.”

De studio’s zijn uitsluitend bedoeld voor eenpersoonshuishoudens. In de tweekamerappartementen mogen wel twee personen wonen. Deze maand wordt een modelstudio ingericht. Je kunt je alleen inschrijven als je een arbeidsovereenkomst hebt of krijgt bij Aafje van minimaal 24 uur per week. Naar verwachting kunnen de eerste bewoners in september hun intrek nemen in De Aarhof. Huurders krijgen een huurcontract van maximaal twee jaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant