Het dak van het Groot Handelsgebouw naast Rotterdam Centraal verandert vanaf eind juni in een hotspot met plaats voor allerlei games én eten en drinken.
Het dak van het Groot Handelsgebouw naast Rotterdam Centraal verandert vanaf eind juni in een hotspot met plaats voor allerlei games én eten en drinken.

Dak van Groot Handelsgebouw wordt een plek met arcadegames, een doolhof én restaurant met terras

Algemeen 3.979 keer gelezen

Rotterdam - Het dak van het Groot Handelsgebouw naast Rotterdam Centraal verandert vanaf eind juni in een hotspot met plaats voor allerlei games én eten en drinken. The Rooftop gaat het heten en het is de bedoeling dat het dak zes maanden lang een ‘kleurrijk circus en arcade-achtige ervaring’ wordt.

The Rooftop is een initiatief van Jamestown, een vastgoedbedrijf dat in de VS bekend staat om het creëren van levendige innovatiecentra en gemeenschapshubs, waaronder Chelsea Market en Industry City in New York en Ponce City Market in Atlanta. In Nederland leidt Jamestown momenteel de creatieve heropleving van het Groot Handelsgebouw (GHG) in Rotterdam en de Schinkelbuurt in Amsterdam. Zes maanden lang, van juni tot het einde van het jaar, organiseren ze een kleurrijk circus en arcade-achtige ervaring op het dak. Het wordt een plek waar bezoekers worden vermaakt met een breed scala aan ervaringen en spelletjes, aangevuld met snackkiosken en een restaurant en bar met buitenterrassen.

Lees verder onder de foto >


Het Groot Handelsgebouw naast Rotterdam Centraal.

“Ons doel is om plaatsen te creëren die fundamenteel lokaal, bescheiden, gelaagd, kleurrijk, opwindend, ambitieus en inclusief zijn”, aldus Michael Phillips, president van Jamestown. “The Rooftop at GHG is onze vertaling van deze theorie voor Rotterdam. Met een levendige en speelse sfeer vol kleurrijke elementen wordt het hele concept een meeslepende ervaring die de zintuigen prikkelt.” 

Op het dak komen onder meer arcadespellen, tafelvoetbal en minigolf. Daarnaast zal er een felgekleurde lintkamer zijn met een fotohokje om al het plezier vast te leggen. Het feest wordt compleet met een levensgroot doolhof en een zoete traktatie bij de candybar. 

The Rooftop markeert het begin van een transformatie die het Groot Handelsgebouw moet veranderen in een bruisend centrum voor activiteiten en eet- en drinkgelegenheden. GHG wil zichzelf op de kaart zetten voor inwoners van Rotterdammers en daarbuiten, haar architectonische status overstijgen en het middelpunt worden voor locals. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant