Kinderen kijken hun ogen uit tijdens de verbouwing van het groenblauwe plein aan de scholen- en opvanglocatie Nieuwstraat. Foto: pr
Kinderen kijken hun ogen uit tijdens de verbouwing van het groenblauwe plein aan de scholen- en opvanglocatie Nieuwstraat. Foto: pr

Groenblauwe schoolplein op scholen- en opvanglocatie Nieuwstraat wordt groene oase tussen stedelijk grijs!

Algemeen 1.618 keer gelezen

Rotterdam - Op woensdag 7 juni om 11.30 uur wordt het nieuwe groenblauwe plein op de scholen- en opvanglocatie Nieuwstraat in Rotterdam Centrum  feestelijk geopend. Het nieuwe schoolplein wordt een klimaatbestendige, gezonde en natuurrijke speel- en leeromgeving. 

De directie van de scholen zal samen met de wijkraadleden van de deelraad Rotterdam Centrum het nieuwe schoolplein openen. In de ochtend voor de officiële opening zal het eerste groen door de kinderen zelf gepland worden.

De Willibrordschool, de Jan Prinsschool en Kindcentrum Nieuwstraat (kinderopvang van KindeRdam) bevinden zich aan de Nieuwstraat 15, naast de Markthal. Meer dan 800 leerlingen krijgen hier dagelijks basisonderwijs en maken gebruik van de opvang. Het plein is een gezamenlijk project, waar de scholen, de buurt en de gemeente de handen ineen hebben geslagen om de leefomgeving in de stad te verbeteren door vergroening. 

Het groenblauwe schoolplein kan ook als lesruimte worden gebruikt en is een semi- openbare ruimte zodat buurtkinderen hier ook gebruik van kunnen maken. De natuurlijke elementen op het schoolplein nodigen uit tot ontdekken, verkennen en beleven. 

Lees verder onder foto >

Jan Prins Openbare Montessoribasisschool, Willibrordschool Katholieke Basisschool en Kindcentrum Nieuwstraat: Samen gaan we voor groen! Foto: pr

Eerste stap vergroening en verduurzaming

De gemeente heeft de scholen nu een subsidie toegekend waarmee het plein beneden, waar juist de jongste leerlingen spelen, mee is vergroend en verduurzaamd. Juist in een stedelijk gebied biedt een groene, uitnodigende buitenruimte een grote meerwaarde voor de jongste leerlingen, tijdens maar ook na schooltijd. Ook de kinderopvang kan gebruik maken van deze mooie nieuwe buitenruimte. 

De afgelopen periode is er hard gewerkt aan deze eerste fase van de ontwikkeling: daarom wordt op 7 juni deze mijlpaal feestelijk gevierd. Met gezamenlijke inspanning zal het plein de komende drie jaar nog verder ontwikkeld worden, om het zo tot een echte groene oase te laten uitgroeien in de binnenstad!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant