Het nieuwe VVV toeristenbureau reist  in juni en juli door de wijk. Foto: Gijs Velsink
Het nieuwe VVV toeristenbureau reist in juni en juli door de wijk. Foto: Gijs Velsink

Oud-Charlois krijgt een eigen VVV om buurttoerisme te bevorderen

Algemeen 2.276 keer gelezen

Rotterdam - Op zondag 28 mei opent VVV Oud-Charlois feestelijk haar deuren. Van 15.00 - 16.30 uur ben je van harte welkom bij Beydagi Vatan bakkerij aan de Wolphaertsbocht 33. Onder het genot van een hapje en drankje worden bijzondere verhalen van buurtbewoners opgehaald. 

VVV Oud-Charlois blijft maar voor één dag op deze openingslocatie, daarna reist het toeristenbureau in juni en juli door de wijk. 

Deze nieuwe VVV bevindt zich dus niet in het centrum, maar in Rotterdam-Zuid, in Oud-Charlois, de historische kern van de wijk Charlois. Waar de traditionele VVV mensen informeert over bekende toeristische attracties in de binnenstad, maakt deze vernieuwde VVV juist de persoonlijke, alledaagse verhalen van buurtbewoners in een wijk toegankelijk. De vereniging laat zien dat ook in deze wijk veel moois te ontdekken valt.

Op vakantie in een wijk

“Soms hoef te niet ver te reizen om nieuwe ervaringen op te doen. In een wijk als Oud-Charlois heeft 70% van de inwoners heeft een niet-Westerse nationaliteit. In deze buurt zit veel bijzonders verborgen, dat willen we als VVV graag zichtbaar maken. Waarom hebben mensen vaak wel interesse in de andere cultuur als ze op reis gaan, maar houden ze zich daar in hun directe omgeving vaak van afzijdig?”, vraagt initiatiefnemer en medewerker Anouk van Reijen zich af. “VVV Oud-Charlois wil mensen juist wel de mogelijkheid geven om bij die ‘buurman’ op bezoek gaan.”

Lees verder onder foto.

Foto: Gijs Velsink

VVV Oud-Charlois ziet  toerisme dan ook juist als iets positiefs. “Wij willen toerisme inzetten om mensen dichterbij elkaar te brengen”, vertelt Van Reijen. “Door nieuwe activiteiten te organiseren die gaan over hoe mensen in de wijk leven en wat hen dagelijks bezighoudt, hebben we de ambitie om mensen meer begrip te laten krijgen voor elkaar.”

In augustus organiseert VVV Oud-Charlois vakantieactiviteiten waar je de mensen bezoekt met deze bijzondere verhalen. Eind juni wordt hier meer over bekend gemaakt.

Bijzondere verhalen

Deze nieuwe VVV is dus op zoek naar unieke verhalen van ‘locals’ uit de wijk. Dat kan gaan over je buurman die twintig leguanen houdt of een geheime stokerij waar ‘s nachts met plezier de Polka wordt gedanst. Bent u iemand of kent u iemand met zo’n verhaal? Kom dan naar de opening of stuur een mail naar info@vvvoudcharlois.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant