Foto: Frank de Roo
Foto: Frank de Roo

Ta Joela en Rotterdamse scholieren komen in actie voor kinderen in armoede

Algemeen 661 keer gelezen

Rotterdam - In Nederland groeit 1 op de 12 kinderen op in armoede. Daarom heeft Young Impact onlangs - in samenwerking met Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp - het lespakket #FixDeKloof gelanceerd om armoede bespreekbaar te maken in de klas en jongeren in actie te laten komen tegen de armoedekloof. 

Presentator Joël Muaka Ngimbi (Ta Joela) is het gezicht van dit lespakket en gaf gisteren, tijdens de Week van het geld, het goede voorbeeld. Hij heeft samen met leerlingen van het Rotterdamse Laurens Lyceum verjaardagsboxen ingepakt voor kinderen die in armoede opgroeien.

Het lespakket #FixDeKloof werd in februari gelanceerd en is inmiddels door ruim 300 docenten gedownload. Het lespakket bevat een online themales en ‘challenges’ voor de klas. Tijdens de themales bespreekt Ta Joela armoede in Nederland, gaat hij in gesprek met jonge ervaringsdeskundigen en past hij werkvormen toe om de gevolgen van armoede bespreekbaar te maken. Aansluitend worden alle jongeren gestimuleerd een challenge op te zetten via de website van Young Impact. Dat kan van alles zijn: jongeren kunnen een weggeefhoek creëren op hun school, een gezond ontbijt organiseren voor de hele klas of een sportactiviteit organiseren om geld in te zamelen voor Kinderhulp.

Joël Muaka Ngimbi: “Ik weet uit eigen ervaring dat leven in armoede al lastig genoeg is zonder dat je gepest wordt. #FixDeKloof zorgt voor bewustwording en jongeren komen in actie door iets te doen wat ze leuk vinden. Wat is er nou beter dan dat?” 

Uit de krant