Zo had de Parkhaventoren eruit moeten zien. Beeld: RTM XL
Zo had de Parkhaventoren eruit moeten zien. Beeld: RTM XL

De man achter de (nooit gebouwde) Parkhaventoren is overleden

Algemeen 2.291 keer gelezen

Rotterdam - We waren het al bijna vergeten, maar ooit, meer dan twintig jaar geleden, was er een plan om naast de Euromast een toren van liefst 392 meter hoog te bouwen: de Parkhaventoren. De man die die toren ontwierp, is deze week overleden, zo lezen we bij RTM XL.

In 2001 was er een plan de Euromast te vervangen door de 392 meter hoge Parkhaventoren. Dat plan is toen onder meer niet doorgegaan omdat de gemeente prioriteit gaf aan de gebiedsontwikkeling rond de Wilhelminapier en het nieuwe Rotterdam Centraal.

Maar er lag destijds wel een ontwerp. En als je dat nu ziet, schrik je je een hoedje. Zeker met alle protesten rond de nieuwe wijk Parkhaven bij de Euromast in het achterhoofd is het niet voor te stellen dat de Parkhaventoren begin deze eeuw serieus op tafel lag. 

Toch was dat zo. De man achter de tekeningen, Gene Kohn, is deze week op 92-jarige leeftijd overleden. Hoewel zijn Rotterdamse project in de prullenbak belandde, heeft zijn architectenbureau Kohn Pedersen Fox (KPF) wel 6 van de 12 hoogste gebouwen ter wereld ontworpen die er wél staan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant