Afbeelding

De laatste column van Tineke Speksnijder: ‘Ik wens jullie alle goeds toe’

Algemeen 2.262 keer gelezen

Rotterdam - Aan alles komt een eind. Onze columnist Tineke Speksnijder neemt deze week met een laatste column afscheid van haar vaste plek in De Havenloods. Lieve Tineke, hartstikke bedankt voor al het moois dat je geschreven hebt!

‘Aan alles komt een eind, zo ook aan deze column. Na bijna acht jaar met jullie lief en leed te hebben gedeeld, is dit de laatste. 

Ik heb een map waarin ik de meeste heb bewaard en die ben ik eens gaan doornemen. Waar maakte ik me het meest druk om? Ik sta nog achter alles. Dat ik een ongelooflijke hekel aan banken heb bijvoorbeeld. Dat is nog erger geworden. De service is amper het woord service waard. Dat bestaat niet meer. Dat het steeds meer ontraden wordt om geld op te nemen, woest word ik ervan. Cash geld moet niet verdwijnen, dan hebben ze echt alle macht. Dat is wat ze willen en ze willen er helemaal niks voor doen. 

Ik heb een beetje een tic, wel meerdere hoor trouwens, maar dit terzijde. Ik loop altijd met een oude Aldi-tas rond, die gaat lekker makkelijk in mijn fietstas en ook in het kastje op mijn werk. Toen bood iemand me een tas van een bank aan, lekker nieuw. Ik keek haar aan of ze gek geworden was. Ik ga toch niet met een bankentas lopen! Het idee al. 

Wat me ook aan het hart gaat zijn de huizenprijzen in onze stad. Heel veel is opgekocht. Dat had nooit mogen gebeuren. Huizen zijn om in te wonen en niet bedoeld als verdienmodel. En de woningcorporaties doen hier net zo hard aan mee. Walgelijk. Niet meer te betalen voor de gewone Rotterdammer. Sociale huurwoningen die als je er al lang woont 650 euro kosten en als de oude bewoner eruit gaat, daarna 1400 euro aan huur kosten. Het gebeurt nog steeds. Amsterdammers die door de daar volledig verziekte huizenmarkt hierheen komen, omdat het hier goedkoper is en ze de stad ineens zo leuk vinden. Opzouten, dalijk komt er nog een dependance van Ajax hier te staan. 

Dat rauwe randje dat onze stad altijd gehad heeft is aan het verdwijnen en dat is jammer. En wat maakt Rotterdam zo leuk, dat zijn toch echt de Rotterdammers. Die mogen niet hun eigen stad uitgejaagd worden. Maar mensen gelukkig hebben we onze humor nog, die mogen we nooit kwijtraken.

Hierbij wil ik jullie bedanken voor de lieve berichten die ik kreeg, voor de mensen die langs kwamen om te zeggen dat ze het gevoel hadden dat ze me kenden. Het was me een genoegen. Ik wens jullie alle goeds toe.’

Tineke Speksnijder is eigenaar van café de Schouw op de Witte de Withstraat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant